Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Profesori bănuiţi de plagiat


    Directorii unităților de învățămînt vor trebui să verifice cu mare atenție autenticitatea cărților, pe care profesorii le prezintă pentru obținerea gradațiilor de merit, a transferului sau pretransferului. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ), în anii precedenți, au fost dascăli care au atașat la dosarul de concurs lucrări pe care și le însușeau, deși erau scrise de altcineva. 
Depunerea dosarelor pentru pretransfer, transfer, gradație de merit, dar și pentru restrîngere de activitate va demara pe 8 aprilie și se va încheia în data de 21 a aceleiași luni. La sediul ISJ a fost afișată deja o listă cu posturile  vacante. De asemenea, au fost afișate și posturile de directori ce trebuie ocupate prin concurs, în anul școlar 2010-2011.
Pentru o informare cît mai corectă și cît mai transparentă, pe site-ul Inspectoratului Åžcolar a fost deja postată metodologia pentru pretransfer, transfer, gradație de merit și pentru restrîngere de activitate, fiind anexate inclusiv formularele ce trebuie completate de candidați.
Chiar dacă potrivit calendarului oficial stabilit de Ministerul Educației, depunerea dosarelor se face în intervalul de timp amintit, Cristinel Åžtiru, inspector în cadrul Compartimentului Mișcarea Personalului din cadrul ISJ, a precizat că doi candidați deja și-au depus dosarele pentru restrîngere de activitate. Åžtiru a atras atenția că se impune o mai bună informare din partea profesorilor cu privire la aceste concursuri, dar mai ales este nevoie de multă seriozitate și rigurozitate în întocmirea punctajelor. Fiecare activitate organizată de profesor și adăugată la dosar trebuie să fie justificată de documente. „Grijă mare la cărți și reviste. Dumeavoastră să aveți cartea nu coperta doar. Vă asumați răspunderea că ați văzut cartea și pe copertă să fie acel cod ISBN și editura. Acel cod poate fi luat de la orice copertă de carte, dar asta nu însemnă că ai publicat cartea. Să existe cartea!”, a subliniat Cristinel Åžtiru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?