Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Programul instituţiilor, de Paşte


Salariații sistemului sanitar beneficiază de  o mini vacanță de Paște. În celelalte instituții, bugetarii revin la serviciu marți.Supermarketurile sînt deschise și în a II-a zi de Paște cu program ceva mai scurt.

Personalul medical va fi liber în prima și a doua zi de Paște și miercuri, cînd se celebrează Ziua Mondială a Sănătății. Conform contractului colectiv de muncă, tot personalul medical va avea zile libere atît în cele două zile ale Paștelui cît și pe 7 aprilie. „Toate aceste facilități au fost obținute prin contractul colectiv de muncă pentru toți angajații din spitale. Sînt drepturi obținute pe care trebuie să le respectăm”, ne-a declarat medicul Nicolae Moise, directorul Spitalului Județean de Urgență „Sfîntul Pantelimon” Focșani. Nu același lucru se va întîmpla la sediul Casei de Asigurări de Sănătate sau la Direcția de Sănătate Publică, unde funcționarii publici vor lucra atît în a doua zi de Paște cît și pe data de 7 aprilie. În zilele libere se va asigura doar permanența la aceste instituții care vor putea interveni în caz de urgență. Cei care vor dori să achite contribuția la fondul asigurărilor de sănătate sau au nevoie de adeverințe pentru a-și dovedi calitatea de aisgurat se vor adresa Casei de Asigurări de Sănătate în zilele de marți și miercuri. Instituția va avea program normal de lucru.

Casierile deschise marți peste tot

Cei care doresc să își achite taxele sau impozitele se pot adresa casierilor de la Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) sau la primării, începînd de marți dimineața cînd este program normal de lucru. La fel se va întîmpla și astăzi, cînd funcționarii vor avea programul de lucru obișnuit pentru o zi de vineri, adică pînă la orele prînzului. „Contribuabilii care doresc să își achite taxele sau impozitele sînt așteptați de marți la sediul instituției noastre”, ne-a declarat Constantin Grigorică, directorul DGFP. Cei care au probleme de rezolvat în instanță vor avea judecătoriile și tribunalele deschise a treia zi de Paște. Pentru cei care au defecțiuni la rețeaua de gaze, apă sau electrică pot suna la dispeceratele acestor instituții unde se asigură permanență. Majoritatea farmaciilor vor fi deschise luni și marți, mai puțin duminică. Pentru urgențe va funcționa în permanență Farmacia 24 care are program non stop. La Serviciul de Ambulanță Județean se asigură permanență prin liniile de gardă. Amatorii de cumpărături vor putea începe goana după produse de luni, cînd majoritatea supermarketurilor vor fi deschise. Sîmbătă, acestea vor avea program pînă la ora 18.00 și se vor redeschide luni dimineață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?