Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Examenele naţionale, simulate


   Elevii claselor a VIII-a de la Åžcoala „Nicolae Iorga” din Focșani vor intra luni în febra examenelor naționale având în vedere că la această unitate de învățământ se va desfășura simularea probei la Limba și Literatura Română.
   Potrivit celor din conducerea acestei unități de învățământ, simularea se va desfășura respectându-se întocmai metodologia în vigoare, aprobată în consiliul profesoral de săptămâna trecută, elaborarea mai multor variante de subiecte, din care se va extrage varianta de examen, asigurarea consumabilelor necesare, legitimarea elevilor în sala de examinare, cu documentele corespunzătoare, elevii fiind puși în situația concretă a desfășurării testării prin instruirea asistenților conform procedurii examenului.
   Subiectele și baremul au fost securizate și concepute de membrii catedrei de limba română ai Åžcolii ,,Nicolae Iorga” din Focșani, în conformitate cu modelele publicate pe site-ul Ministerului Educației. Simularea este organizată cu scopul de a vedea cât sunt de pregătiți elevii din clasele VIII-a în acest moment. Nu în ultimul rând, se urmărește și identificarea eventualelor disfuncții de natură tehnică. „În perioada următoare, după o analiză obiectivă efectuată la fiecare clasă, precum și în cadrul catedrei de specialitate, se va realiza un program de remediere a greșelilor. De asemenea, rezultatele vor fi aduse la cunoștința părinților”, a precizat profesoara Liliana Nițu, responsabila comisiei metodice de specialitate din cadrul Åžcolii ,,Nicolae Iorga” din Focșani.
   Simularea ce va avea loc luni este organizată de către membrii catedrei de limba și literatura română, coordonați de către profesoara Liliana Nițu și profesoara Camelia Stoinescu alături de directoarea Ioana Sîrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?