Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Şoferi băuţi şi maşini defecte, în trafic


   Polițiștii de la Rutier le-au pus gând rău participanților la trafic. Zilele trecute, ei au organizat acțiuni pentru combaterea principalelor cauze de producere a accidentelor. Primii care au intrat în vizorul oamenilor legii au fost pietonii.
   Pe 5 martie, a fost organizată o acțiune pentru disciplinizarea pietonilor, fiind prinse pe picior greșit și sancționate 51 de persoane. Pe 9 martie, rutieriștii au ieșit din nou în trafic, de această dată cu reprezentanții Registrului Auto Român (RAR). A fost verificată starea tehnică a mașinilor. 177 de autovehicule au trecut prin filtrul polițiștilor și al inspectorilor RAR. Au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, în 31 de cazuri fiind descoperite defecțiuni tehnice la mașini. Polițiștii spun că un șofer de 41 de ani, din Slobozia Bradului, a rămas fără permis de conducere deoarece mașina pe care o conducea reprezenta un adevărat pericol, aceasta având grave defecțiuni tehnice la sistemul de direcție.
   Nici șoferii care s-au urcat băuți la volan nu au scăpat de oamenii legii. În perioada 8- 9 martie, au fost depistați 4 conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, cărora le-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Altor 7 conducători auto le-au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.
Sâmbătă noapte, polițiștii l-au oprit în trafic, pe Bulevardul Brăilei din Focșani, pe Viorel G., de 32 de ani, din Tecuci, care se deplasa la volanul unui autoturism VW. Bărbat a fost testat, rezultatul fiind de 0,58 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Åžoferul a fost dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge. Câteva minute mai târziu, pe strada Moldova din Focșani, a fost depistat Vasilică D., de 38 de ani, din Bolotești, care conducea un autoturism Daewoo deși era băut (0,38 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat) și nici nu avea permis de conducere. 
   Polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni să sune la poliție dacă au cunoștință despre o persoană care a consumat alcool și apoi a urcat la volan. „Având în vedere starea de pericol pe care acești conducători o creează în trafic, polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe cetățeni să semnaleze prin serviciul 112 orice situație în care observă un cetățean care a consumat alcool și se urcă la vola-nul unui autovehicul, ori observă la volan o persoană despre care cunosc că nu posedă permis de conducere. Consecințele acestor fapte pot fi deosebit de grave în situația producerii unor accidente de circulație”, spun polițiștii de la Rutier.
   În cursul acestei săptămâni, la nivelul statelor membre TISPOL, printre care și România, se va desfășura o acțiune pentru verificarea respectării obligației de a purta centura de siguranță de către toți ocupanții unui autovehicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?