Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO şi GALERIE FOTO: Protestele continuă în Piaţa Unirii


  

 

   Nemulțumirile protestatarilor din Piața Unirii la adresa actualului partid de guvernare se întețesc de la o zi la alta. Noul nume dat de protestatari partidului de guvernământ este acela de partid fascist. Oamenii spun că numai astfel îi pot caracteriza pe cei care conduc în prezent destinele țării într-o direcție total greșită. Protestatarii din Piața Unirii au scandat „Jos Băsescu”, „Alegeri anticipate!”, „Ungureanu UTC-ist, comunist și securist!”, „Ungureanu nu uita suntem și împotriva ta!”, „Jos Guvernul Securist!”.
   Protestatarii continuă să iasă în stradă pentru că, spun ei, în România pensionarii sau oamenii fără slujbe au fost uitați de guvernanți. „Năstrușnicii noștri delegați ai PDL-ului s-au dus în Sicilia și au oferit flori prostituatelor de pe marginea străzilor. Este adevărat că sunt și ele femei, dar cred că nobil ar fi fost să ofere flori profesoarelor, doctorițelor, femeilor care   i-au educat și i-au crescut. Nu să facă astfel de gesturi ca să meargă vestea ca de popă tuns de prostiile PDL-ului. Din cuvântările făcute la televizor ne-am putut da seama că au făcut multe investiții  în țară la noi, dar nu pentru noi, pensionarii, sau pentru oamenii care nu au serviciu, ci pentru ei. Åži-au mărit conturile vertiginos pe spatele nostru”, a spus unul dintre protestatari.
   Oamenii acuză PDL-ul de nesimțire și indolență atunci când vorbesc despre disponibilizarea atâtor mii de oameni ca despre o realizare și spun că România a ajuns într-o stare chiar mai critică decât cea de dinainte de ’89. „Înainte pe timpul când eram tânăr era o rușine să spui că ești șomer, acum pedeliștii se laudă că au scos șomeri. De ce? Pentru că cei care ne conduc nu au cap și nu au niciun pic de inimă pentru cei care îi slujesc. Pentru acest lucru trebuie eliminați”, a adăugat un alt protestatar.

Mărirea salariilor, campanie murdară a PDL

   Oamenii nu se lasă păcăliți de promisiunile de mărire a salariilor cu 15% ale Guvernului condus de Mihai Ungureanu și spun că nu este decât o amăgeală în scop electoral pentru ca ulterior să se revină la sala-riile și la traiul mizer pe care românii îl  duc după venirea la putere a portocaliilor. „Acum au găsit bani pentru mărirea salariilor bugeta-rilor. Acum când se apropie campania electorală acești oameni încearcă să se joace iar cu noi, să ne facă și pe noi cei din stradă să fim marionetele lor. Noi nu suntem proști ca să nu vedem ceea ce se întâmplă. Noi suntem niște oameni deciși, care știm ce înseamnă demnitate, știm să deosebim minciuna de adevăr. Nu ne lăsăm și vom lupta împotriva acestei dictaturi și vom lupta cu toții. De aceea vom sta aici și vom striga jos Băsescu până va pleca de la guvernare”, a spus un alt protestatar din Piața Unirii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?