Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VIDEO și FOTO! Am văzut blockbuster-ul rusesc „SPUTNIK‟ la Happy Cinema Focșani

De-a dreptul captivant. Mătură pe jos cu multe dintre filmele de la Hollywood.

Alex Saveliev, Film Threat

 

Joi seară, Happy Cinema Focșani a găzduit avanpremiera blockbuster-ului rusesc „SPUTNIK‟, un horror SF care depășește granițele genului și se metamorfozează într-un thriller psihologic presărat cu mult suspans și dramă. Acțiunea filmului „SPUTNIK‟, în regia lui Egor Abramenko, este plasată în timpul Războiului Rece când doi cosmonauți sunt trimiși pe orbită cu o navă spațială pentru cercetări. Ceva misterios se întâmplă în spațiu, iar nava spațială ORBIT-4 aterizează forțat pe pâmânt. Doar unul dintre cosmonauți rămâne în viață, însă acesta nu s-a întors singur din spațiu. Actrița Oksana Akinshina este cea care o interpretează pe Tatyana Klimova, un doctor recrutat de militari pentru a evalua starea de sănătate a cosmonautului în corpul căruia trăiește o formă de viață extraterestră. În rolurile principale, filmul îi aduce pe micul ecran și pe Pyotr Fyodorov în rolul cosmonautului supraviețuitor Konstantin Veshnyakov și Fedor Bondarciuk în rolul colonelului Semiradov.

 

Înainte de a intra la film, am stat de vorbă cu câțiva dintre cei care au luat parte la acest eveniment, concluzia fiind aceeași: cu toții am dus dorul unei astfel de ieșiri la cinema, fie cu familia, fie cu prietenii, după un an în care pandemia de COVID-19 a pus lacătul pe ușile sălilor de cinematograf și nu numai. „E bine că putem să mai ieșim. Chiar urmăresc astfel de filme horror. E mult mai fain să vii la cinema pentru a viziona un film. Îmi place să văd și reacțiile oamenilor din sala de film, să văd care țipă, care râde. Mare lucru nu știu despre acest film, chiar l-am căutat pe internet. Soția mi-a făcut cinste cu o ieșire la film. Sper să fie bun, să simt că este un film horror‟, spune Bogdan Fodor.

Soția bărbatului spune că această mică escapadă în oraș se pliază perfect și cu reușita ei la un examen pe care l-a susținut recent. „Sunt foarte fericită pentru că am luat examenul la Asistent de Farmacie și i-am făcut cinste soțului cu o ieșire la film. Oricum nu am mai ieșit de mult și abia așteptam. Când era mică urmăream filme horror, acum nu prea, mă cam sperie, dar sper ca «SPUTNIK» să fie și pe gustul meu și să mă captiveze ceea ce se va întâmpla. Am primit invitația la film de la o colegă de-a mea, și chiar am fost foarte încântată pentru că simțeam nevoia să ies undeva‟, spune Mihaela Fodor.

La film am întâlnit și un grup de elevi care au venit să vadă „SPUTNIK‟ alături de profesoara lor, pasionată de filmele horror. „Sunt înnebunită după așa ceva și sper să mă sperie cât de cât acest film. Nu știu nimic despre acest film, am văzut un trailer pe internet, știu că este vorba despre un grup de astronauți care au plecat în spațiu, pe pământ s-a întors doar unul și aduce ceva din spațiu. Am o elevă care lucrează aici, la Happy Cinema, și ea m-a invitat. Chiar simțeam nevoia să mai ieșim cu colegii, cu elevii, să mai socializăm. Cu siguranță este mai avantajos să vezi un film la cinema, decât acasă. Pentru că nu-l vedem singuri și putem să ne mai întâlnim, să discutăm după, ieșim la un suc, un popcorn‟, spune prof. Andreea Câcu.

Alin și Raluca Țiplica, doi soți din Focșani, au profitat de puținul timp liber pe care-l au la dispoziție și au venit al Happy Cinema să vadă „SPUTNIK‟. „Suntem încântați pentru că putem ieși din casă pentru astfel de evenimente. Ne bucurăm oarecum de viață. Eu oricum sunt o persoană activă, dar mă bucur ori de câte ori se ivește o astfel de ocazie. Vis a vis de film, nu știu prea multe despre el, dar am înțeles că este un film bun. Obișnuiesc să urmăresc filme science fiction, dar nu horror, însă sper ca acest film să fie o surpriză plăcută. Dacă ai copil, e mai dificil cu mersul la film, însă, dacă este vorba de o ieșire în doi, este mai ok la cinema, ești mai relaxat‟, este de părere Alin Țiplica, în timp ce soția lui completează: „Acum avem și acasă internet, dar la cinema este altceva, ecranul este mai mare, sonorizarea este mai bună, ești captat altfel de film. Obișnuim să mai venim și cu copilul la filme de desene animate‟.

Din 30 iulie, „SPUTNIK‟ va rula în rețeaua HAPPYCINEMA® (București, Buzău, Focșani, Alexandria, Bistrița, Bacău, Vaslui și Botoșani). Mai multe detalii găsiți pe site-ul: https://happycinema.ro/happy-focsani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?