Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Mai multe primării au dat în judecată Curtea de Conturi


   Neregulile consemnate de reprezentanții Curții de Conturi, în urma controalelor efectuate la unitățile administrativ teritoriale de pe raza județului Vrancea, au fost contestate în instanță, de unii primari sau angajați ai admi-nistrațiilor publice locale.
   Astfel, săptămâna aceasta magistrații Curții de Apel Galați se vor pronunța cu privire la contestația formulată de edilul orașului Mărășești. Reprezentanții Curții de Conturi au consemnat în raport, că Primăria Mărășești a avut venituri de 458 de mii lei, prejudicii de 254 mii lei și abateri financiar contabile de 175 de mii de lei. „S-a omis inventarierea obiectivului Piață Agroalimentară Mărășești. În urma inventarierii realizate la solicitarea echipei de audit, a rezultat că au fost pretinse la plată de către constructori și achitate necuvenit cantități de lucrări neexecutate, în valoare totală de 53 mii lei. S-a aprobat și plătit nelegal, sporul pentru condiții deosebite de muncă”, se arată în raportul Curții de Conturi, care a fost contestat în instanță.
   Potrivit portalului instanțelor de judecată, mai mulți angajați ai Primăriei Vrîncioaia au acționat Curtea de Conturi în judecată, care solicitase recuperarea de la aceștia a unor sume. În cele din urmă, acțiunea lor a fost respinsă. Åži reprezentanții Primăriei Focșani au dat în judecată Curtea de Conturi, dosarul aflându-se pe rolul Curții de Apel Galați.
   Potrivit raportului de control, Curtea de Conturi a găsit nereguli la Cîmpineanca, estimate la 8.251 mii lei, din care prejudicii aduse bugetului local de 280 mii lei: „La reîncadrarea unei persoane, în salariul individual stabilit începând cu data de 01.01.2010, a fost inclusă, fără temei legal, indemnizația de dispozitiv în cuantum de 25% din salariul de bază; (…) Persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică li s-au plătit nelegal drepturi speciale negociate”.
   La Primăria Homocea s-au constatat nereguli și abateri în valoare de 3.301 mii lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?