Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Inspectorii de muncă au verificat buteliile


   Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea au desfășurat o campanie de conștientizare a riscurilor la care se expun persoanele care utilizează echipamente ce funcționează pe bază de combustibili gazoși. Acțiunea s-a desfășurat în perioada 22 februarie-2 martie. „Campania a vizat unitățile și locurile de muncă în care, prin natura lor, activitatea se desfășoară cu publicul, cum ar fi școli, baruri, unități ale administrației publice și centre comerciale”, a transmis inspectorul șef al ITM, Eliza Botezatu.
   Au fost verificați 20 de angajatori, cu un număr total de 2.729 lucrători, fiind constatate mai multe nereguli. Ca urmare a deficiențelor găsite, 19 societăți au fost sancționate contravențional. În total, au fost aplicate 42 de avertismente și trei amenzi, în valoare totală de 22.000 lei. 
Printre neregulile depistate se numără neasigurarea corespunzătoare a căilor de acces și de circulație, lipsa avizelor de funcționare pentru instalații de încălzire și prepararea hranei. În unele cazuri, angajatorul nici măcar nu luase măsurile necesare pentru acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor și eva-cuarea lucrătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?