Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Recensământul s-a încheiat în comuna Soveja


Recensământului Populației și al locuințelor a fost finalizat în comuna Soveja, conform ultimei informări a Institutului de Statistică. Au fost recenzate 2039 de persoane, față de peste 2.700 la recensământul din 2002. Este singura localitatea din județ unde recenzorii au reușit finalizarea interviurilor cu cetățenii.
La nivelul județului, procentul de recenzare este de 89,16% (297329 cetățeni), mai mare decât media națională de 88,4%. În ceea ce privește municipiul Focșani, procentul de recenzare este de 84,99%, respectiv 28973 locuințe din 34090 locuințe estimate și 64501 cetățeni. Din cauza bâlbâielilor privinde declararea CNP-urilor, pe ușile blocurilor din Focșani au apărut fluturași semnați de comisia locală de recensământ de la nivelul municipiului prin care cetățenii sunt anunțați asupra obligativității declarării datelor personale.
Astfel, cei care nu și-au declarat CNP-urile trebuie să se prezinte cu actele de identitate la sediul primăriei Focșani până pe 31 octombrie sau să îl contacteze telefonic pe recenzorul de zonă. Pe fiecare afiș era trecută prevederea legislativă referitoare la sancțiunile pe care le riscă persoanele care refuză să declare datele perso-nale. De asemenea, erau trecute numerele de telefon ale recenzorului pentru a putea comunica datele personale. Însă focșănenii se tem mai ales de curiozitatea recenzorilor atunci declară CNP-ul. „Nu știu cine i-a ales și dacă pot avea încredere în recenzori. Ce certitudine am că aceste persoane nu copie datele pe care le-am dat și nu le folosesc în alte scopuri”, ne-a declarat o focșăneancă nemulțumită că trebuie să meargă la primărie cu buletinul pentru a completa fișele recenzorilor.
Reamintim că, săptămâna trecută, directorul Direcției Județene de Statistică Rodica Negruț a avertizat că toate persoanele recenzate trebuie să spună Codul Numeric Personal. Cele care refuză urmează să fie sancționate cu amendă între 1.500 și 4000 de lei. Amenzile vor fi aplicate de persoanele special desemnate din cadrul fiecărei comisii locale. Persoanele recenzate și care nu au declarat CNP-ul, vor trebui să răspundă din nou întrebărilor și, în cazul în care nu vor fi găsite, se va recurge la listele de la Serviciul de Evidența Populației.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?