Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Vrem mâncare că ne este foame“


  

 

Vrâncenii continuă protestele din Piața Unirii, împotriva Guvernului și a președintelui Traian Băsescu. Oamenii s-au adunat și vineri seara, în număr  mare și și-au strigat ofurile în fața Prefecturii. Aceștia au strigat cât i-a ținut gura: „Vrem mâncare că ne este foame” , „Jos dictatorul” și alte lozinci.
    Totodată, protestatarii nu au lăsat acasă nici pancartele inscripționate cu diferite mesaje.
Oamenii spun că vor ieși în stradă până când preșe-dintele țării și guvernanții îi vor auzi. „Ieșim în stradă de multă vreme și vom ieși în continuare. Nu ne-am săturat să ne cerem drepturile și vom face acest lucru până când președintele țării va înțelege care este mesajul nostru. Niciunul dintre cei care ne guvernează nu este bun și vrem să plece odată și să ne lase în pace pentru totdeauna. Vrem să trăim decent, nu în lux. Vrem să nu ne facem griji pentru locul de muncă și nici pentru pâinea pe care ar trebui să o punem zilnic pe masă. Este păcat că unii stau la balcoane și se uită la noi deși le este greu și lor. Ar face bine să ni se alăture. Cu cât suntem mai mulți cu atât va fi mai bine”, a spus Alin, unul dintre protestatari.
   Oamenii nu și-au pierdut speranța și așteaptă schimbarea. În opinia lor, nimic și nimeni pe lumea asta nu le va mai putea face atâta rău cât le-a făcut actuala guvernare. „Noi nu-l mai vrem pe acest președinte, dar văd că el se face că nu ne înțelege mesajele. Îi promitem că nu vom renunța la proteste până când nu va pleca. Dacă el își dă demisia, restul nu mai contează pentru că nu au de ales și vor pleca toți. Pedeliștii aceștia spun că vor să creeze locuri de muncă. Noi nu înțelegem pentru cine fac asta. Probabil pentru ai lor, că pentru noi nu. Eu sunt șomer demult și nu mi-am găsit loc de muncă chiar dacă m-am chinuit din răsputeri. Aș vrea ca fetele lui să trăiască cum trăiesc copiii mei, chinuiți, și apoi să-l văd ce va face”, a precizat și Nicolaie.
   Autorizația pentru desfășurarea protestelor în Piața Unirii din Focșani a fost prelungită până pe data de 31 martie, iar începând cu 12 martie, este autorizat și marșul până la sediul PDL Vrancea.

Demonstranții din Vrancea în Piața Universității din București

   Mai mulți protestatari vrânceni au participat, pe 1 Martie, la manifestațiile din Piața Universității din București. Aceștia și-au anunțat participarea la protestele din Capitală, în urmă cu câteva zile. Protestatarii vrânceni au purtat pancarte pe care scria: „Ungureanu UTC-ist, comunist și securist! Vrancea nu te vrea”, „Jos Guvernul Securist „, „Jos Băsescu”, „Alegeri anticipate” și  „Vrancea este cu voi”.

19 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?