Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Porţi deschise la ISU Vrancea


   Pompierii vrânceni sărbătoresc „Ziua Protecției Civile”, marți. Astfel,  această zi va fi marcată printr-o serie de activități și manifestări. Manifestările vor începe de astăzi, când la Palatul Copiilor din Focșani va avea loc jurizarea concursului de grafică pe calculator, pictură și desen, cu tematică de protecție civilă, intitulat „Copiii – prietenii salvatorilor”. 
   Mâine, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), în intervalul orar 10.00-14.00, se va organiza „Ziua Porților Deschise”. Cu această ocazie, se va organiza o expoziție cu materiale, aparatură și mijloace de intervenție în caz de dezastre, se vor înmâna diplomele câștigătorilor concursurilor organizate și vor fi amplasate puncte de informare preventivă în mai multe locații din municipiul Focșani.
Marți, se vor împlini 79 de ani de când există primul document scris referitor la organizarea protecției civile în România – Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 fe-bruarie 1933. Conceptul de protecție civilă a evoluat de la „apărare pasivă” la „apărare locală antiaeriană”, apoi la „apărare civilă” și, în prezent, la „protecție civilă” .
   Reglementată prin Legea numărul 481 din 2004, protecția civilă este o componentă a sistemului securității naționale având drept scop prevenirea și reducerea riscurilor de producere a dezastrelor, protejarea populației, bunurilor și mediului împotriva efectelor negative ale si-tuațiilor de urgență, conflictelor armate și înlăturarea operativă a urmărilor acestora și asigurarea condițiilor necesare supraviețuirii persoanelor afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?