Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

ACTA este primul pas către dictatura pe Internet


Grupul Anonymous a adresat un al doilea mesaj de românilor, pe fondul protestelor care afectează țara de două săptămâni, atrăgând atenția asupra legii ACTA care, potrivit hackerilor, va limita libertatea de exprimare și va fi primul pas către dictatura pe Internet. „Ar trebui să știți că dincolo de jocuri video, filme și divertisment în general, există lucruri importante care îi aduc pe oameni împreună: comunicarea. Dreptul de a furniza și primi informație este luat odată ce ACTA a fost semnat”, avertizează Anonymous, care susține că nu este un grup, nu este o organizație, ci „toți cei care luptă împotriva sclaviei economice și monetare”. „Trebuie să realizați că acesta este primul pas către o dictatură care va limita libertatea de exprimare, drepturile noastre și, în cele din urmă, dreptul de a trăi pe această planetă. Dar să nu vă temeți deoarece Anonymous este de partea voastră”, se arată în mesajul transmis pe YouTube.
Reprezenzanți din 22 de state membre UE și Uniunea Europeană au semnat joi, la Tokyo, Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA).

Ponta: Dacă ajungem la putere, vom suspenda aplicarea ACTA

USL va suspenda aplicarea acordul antipiraterie ACTA dacă va ajunge la guvernare și dezaprobă forma actuală a acestuia, semnată de guvern în absența unei dezbateri publice, a scris, pe contul său de Facebook, președintele PSD, Victor Ponta. „Guvernul trebuie să explice de ce a semnat ACTA în numele României, fără niciun fel de dezbatere publică! Când vom ajunge la guvernare, mă oblig să suspend aplicarea ACTA, până ce nu va avea loc o dezbatere publică. Socialiștii și liberalii, în Parlamentul European, au cerut mai multă transparență. Singurii care s-au opus acestei rezoluții au fost eurodeputații PDL. Votul va fi în vară, și vă asigur că nu vom susține ACTA în forma actuală, fără dezbateri și fără acord cu societatea civilă. Cei din PDL ar trebui să explice de urgență de ce susțin astfel de reglementări fără niciun fel de dialog cu nimeni”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?