Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Directorii de şcoli, sfătuiţi să ia măsuri împotriva chiulangiilor


Polițiștii au cerut ajutorul directorilor de unități de învățământ pentru combaterea absenteismului școlar. Apelul a fost făcut ieri, în cadrul ședinței cu directorii, care a avut loc la sediul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ).
Potrivit oamenilor legii, elevii de liceu și-au făcut prostul obicei de a absenta de la cursuri. Prin urmare, polițiștii vor acționa pentru combaterea acestui fenomen. Pentru a-i determina pe elevi să stea la cursuri, oamenii legii au cerut sprijinul directorilor de licee, dar și pe cel al conducerii ISJ, înainte ca acest fenomen să scape de sub control. „Noi ne-am concentrat pe licee, deoarece aici sunt probleme mai mari cu absenteismul. Nu este un grad ridicat de absenteism, însă dorim să îl diminuăm. Nu avem finalitatea actului pe care îl facem. Găsim un număr mare de elevi, îi aducem la dumneavoastră, dar hai să vedem cum să diminuăm acest fenomen, pentru că de eradicat, cu siguranță nu vom putea. Aștept orice sugestie pe linia aceasta, pentru că eu cred că se poate face ceva și cred că vom putea reduce numărul de elevi care absentează de la ore”, a declarat Zorel Burlan, ofițer în cadrul Poliției Municipiului Focșani.
Acțiunile polițiștilor au avut ecou în rândul celor din conducerea Inspectoratului Åžcolar. Aceștia spun că au întreprins de fiecare dată măsuri concrete pentru reducerea absenteismului. „Eu spun că trebuie să vă mulțumim pentru faptul că mereu ne-ați informat despre acești elevi. Noi am transmis la unitățile școlare, iar directorii au luat măsuri, inclusiv măsura anunțării părinților, sau au fost unii suspendați o zi sau două. Acești copii sunt în atenția domnilor directori”, a declarat Iordache Bostan, șeful ISJ.
De asemenea, polițiștii au atras atenția asupra menținerii siguranței în școli, ce trebuie să fie în continuare o prioritate. Oamenii legii spun că nu au întâmpinat probleme deosebite în școlile din județ, însă persistă în rândul elevilor violența verbală, care este de multe ori la fel de agresivă ca violența fizică. „O altă problemă ce mă interesează este siguranța din unitățile de învățământ, deși nu am înregistrat în Vrancea astfel de probleme. Ne-am confruntat cu câteva furturi în unitățile de învățământ, dar nu au fost fapte cu violență până în acest moment. Asta nu înseamnă că pe viitor nu pot apărea, pentru că de obicei sunt spontane aceste conflicte între elevi”, a concluzionat Zorel Burlan.
Acesta a insistat ca în toate unitățile de învățământ să fie montate sisteme de supraveghere video pentru prevenirea în special a furturilor, care de multe ori pot crea pagube mai mari decât s-ar cheltui cu achiziționarea camerelor de supravegheat. 

Articolul precedent
Articolul următor

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?