Vrancea: Peste 200 de elevi de a VIII-a au absentat la simularea de la limba română

0
277

Astăzi, elevii de gimnaziu au susținut examenul de evaluare de la limba și literatura română. Profesoara Daniela Marchitan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea a transmis că ,,astăzi, 20.03, a avut loc examenul de simulare la limba română pentru elevii claselor a VIII-a.
Din cei 2.941 elevi înscriși, au fost prezenți 2.715. Mâine, începând cu ora 09:00, va începe proba la matematică.
Elevii sunt așteptați să intre în săli în intervalul 8:00- 8:30″.
Potrivit hotnews.ro, primul dintre subiectele primite de elevi la română la simulare Evaluare Națională 2023 a fost un fragment din ,,Dansul ursului” de Ion D. Sîrbu, iar al doilea din ,,30 de ani în șa”, al lui Felix Țopescu. Cerințele de rezolvare a subiectelor la română priveau identificarea unor informații din cele două texte. De asemenea, o altă cerință era identificarea unor cuvinte care conțin un diftong dintr-o serie dată, precum și a unor cuvinte derivate.
Totodată, între cerințele de la subiectele la română de la simulare Evaluare Națională 2023 era identificarea unor sinonime.
Al doilea dintre subiectele la română de la simulare Evaluare Națională 2023 a constat în scrierea unui rezumat al textului 1 în 80-120 de cuvinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here