Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO ȘI GALERIE FOTO: Protest la minus 10 grade Celsius


 

Peste o sută de vrânceni au protestat, aseară, la mitingul organizat în Piața Unirii din Focșani, unde au cerut demisia președintelui Traian Băsescu și a Guvernului Boc. În pofida ninsorii, a viscolului și a temperaturilor scăzute, manifestanții au scandat lozinci antiprezidențiale și antiguvernamentale.

Viscolul puternic, ninsorile abundente și tempe-raturile extrem de scăzute, aproximativ -10 grade Celsius, nu au constituit un impediment pentru cei peste o sută de protestatari care au venit în Piața Unirii pentru a cere demisia Guvernului Boc și a președintelui Traian Bă-sescu. Oamenii au scandat „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul Boc”, „Jos dictatorul”, „Alegeri anticipate, nu alegeri comasate”, „Să plece din țară”.
Manifestanții au purtat din nou steaguri tricolore și pancarte pe care se putea citi: „Voința poporului, demisia dictatorului”, „Ieși afară javră ordinară”,  „Jos mafia” și „Jos dictatorul!”. Oamenii spun că vor veni în Piața Unirii, indiferent de cum va fi vremea, până când Traian Băsescu își va da demisia. „Voi veni în fiecare zi până va pleca Băsescu de la putere, indiferent că este cald sau frig ori ninge sau plouă. Nu au făcut nimic bun pentru țară, doar ne-au mințit și ne-au adus la disperare. Să plece, să își dea demisia, nu mai vreau să aud de PDL și de Băsescu!”, a spus unul dintre protestatarii care vine zilnic în Piața Unirii.

Oamenii vor alegeri anticipate

Oamenii spun că indiferent cât va fi de frig afară sau dacă va mai ninge și va fi viscol, vor veni zi de zi în Piața Unirii. „O să vin în fiecare zi până o să plece hoții de la putere. Vrem să plece Băsescu și Boc și toată gașca de mafioți din PDL. De vină pentru felul în care trăim este acest guvern portocaliu, care a neglijat omul și a fost preocupat de furturi, afaceri dubioase făcute pe banii statului. Sistemul sanitar în România este la pământ. Să își dea demisia și să fie organizate alegeri anticipate”, ne-a spus unul dintre cei mai vehemenți protestatari din Piața Unirii.
Oamenii cred că numai alegerile anticipate pot scăpa țara de sărăcie și de actuala putere coruptă. Aceștia susțin că în prezent situația din România este mai rea ca pe vremea lui Ceaușescu. ,,Vom  protesta până se va schimba ceva.  Până în prezent, guvernanții au tratat sufe-rințele oamenilor cu nepăsare. Din acest motiv, dar și pentru că viața a devenit pentru aproape toți românii un calvar, trebuie să plece Băsescu și șleahta lui de hoți. Au sărăcit România fără să le pese de oameni. Vrem o schimbare. Vrem alegeri anticipate. Vom continua protestele până când guvernanții în frunte cu Băsescu vor pleca. Au dus de râpă România, au vândut-o bucată cu bucată”, a spus Marian Antohi.

Tinerii vor o viață mai bună

La protestele din Piața Unirii au participat și tineri, care, din nou, s-au plâns că nu au locuri de muncă indiferent de pregătirea pe care o au. ,,Băsescu ne-a promis că vom trăi bine, iar oamenii trăiesc la limita sărăciei. Nu mai avem niciun viitor în România. Au transformat această țară într-o țară cu oameni disperați, săraci și flămânzi. Sărăcia și foamea scot oamenii în stradă în număr așa de mare. Am venit în fiecare zi la miting și voi continua să vin până își vor da demisia. Sunt tânăr și caut un loc de muncă de mai bine de un an, dar peste tot doar refuzuri am primit. Vrem să vină alții la putere, să vină PSD-ul pentru că în perioada când au fost ei la putere era mult mai bine”, a spus unul dintre tineri.

Solidari cu locotenentul Alexandru Gheorghe

Pentru a doua seară consecutiv, protestatarii s-au declarat solidari cu locotenentul Alexandru Gheorghe din Flotila 71 Aviație. „Suntem alături de locotenentul Alexandru Gheorghe din Flotila 71 Aviație, care a dus în Piața Universității mesajul clar și concis al Armatei Române. A avut curajul să iasă alături de noi deși știa ce riscă, iar noi acum trebuie să îl sprijinim necondiționat”, au spus protestatarii.
Vrâncenii nu vor să se oprească aici. Ei vor să iasă în stradă în fiecare seară, de la ora 17.00, timp de 30 de zile.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?