Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Oprișan, schimbat de Ciolacu de la conducerea PSD Vrancea. Primarul Misăilă: „Nu este momentul pentru o asemenea schimbare”

Marian Oprișan, președintele organizației Vrancea a Partidului Social Democrat, a fost schimbat luni de la conducerea filialei social-democrate, în cadrul Consiliului Național al partidului. I s-a propus preluarea șefiei organizației primarului municipiului Focșani, Cristi Misăilă, dar acesta a refuzat. În aceste condiții, conducerea PSD Vrancea va fi asigurată interimar de Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Contactat telefonic, Marian Oprișan ne-a declarat: „Până voi afla părerea tuturor colegilor mei din organizația Vrancea, îmi rezerv dreptul să nu fac niciun comentariu”.

Primarul Cristi Misăilă nu consideră că era momentul ca Marian Oprișan să fie schimbat de la conducerea organizației județene PSD deoarece rezultatul obținut la alegerile din 27 septembrie nu este dezastruos. „Vreau să îmi respect promisiunea ținută focșănenilor ca în acest mandat să facem mai multă muncă și mai puțină politică. Pe de altă parte, scorul obținut de organizația județeană Vrancea nu este dezastruos. Au fost câștigate foarte multe primării, avem majoritate în Consiliul Județean. Vrancea este pe locul 11 în topul național al organizațiilor PSD. Consider că nu este momentul pentru o asemenea schimbare, iar domnul președinte Marian Oprișan a demonstrat că este un om politic care s-a luptat pentru binele vrâncenilor. Conducerea organizației județene trebuie să fie aleasă în mod democratic, prin alegeri, și nu impusă. Însă nu cred că pot fi organizate alegerile în organizație până la parlamentare.…

În Vrancea ne-am bătut cu un întreg sistem, Grindă mai avea puțin și îl aducea pe Donald Trump la Focșani doar ca să câștige alegerile. PSD Vrancea, PSD Focșani, am ieșit învingători din lupta cu un întreg sistem. Ar trebui o analiză la rece a cauzelor pentru care au fost obținute aceste rezultate. Să nu uităm că PNL a făcut o campanie negativă continuă în ultimii patru ani și ar trebui să analizăm modul în care s-au implicat în ultimii patru ani consilierii județeni, consilierii locali, parlamentarii”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Conform rezultatelor publicate de Biroul Electoral Central, în următorii patru ani, PSD va avea 15 consilieri județeni, PNL tot 15, iar ALDE va avea doi consilieri, la fel ca în ultimii patru ani. Conform BEC, PSD a obținut direct 15 mandate cu un rezultat de 41,9% iar PNL, cu 40,9%, a obținut 14 consilieri prin repartizare directă și unul prin redistribuirea voturilor. În aceeași situație se află ALDE, cu un consilier obținut la redistribuire. Președintele Consiliului Județean va fi PNL-istul Cătălin Toma, cu 45% din voturile exprimate la 27 septembrie. În schimb, majoritatea din Consiliul Județean va fi, cel mai probabil, PSD- ALDE, la fel ca în ultimii patru ani.

Social democrații au câştigat cele mai multe primării și au obținut cei mai mulți consilieri locali în localitățile vrâncene. PSD are 42 de primării, respectiv municipiul Focșani, orașele Odobești și Mărășești, și 39 de comune, în vreme de PNL a câştigat primăriile din Adjud, Panciu și 26 de comune. Alte trei comune au fost câștigate de: un independent – la Sihlea, candidatul PMP – la Băleşti și candidatul AUR – la Pufeşti. În ceea ce privește clasamentul la nivelul județului, PSD rămâne pe primul loc cu 427 aleși locali, PNL – 368, PMP – 41, USR – 25, Pro România – 16, ALDE – 13 și AUR – 5. De asemenea, 18 consilieri au candidat pe listă comună PNL – USR-PLUS.

Cu aceste rezultate, Partidul Social Democrat este câștigătorul alegerilor locale din Vrancea. Mai mult, într-un clasament întocmit la nivel național, organizația PSD Vrancea se află pe locul 11, cu 41,9%, înaintea unor organizații precum cele din Bistrița, Neamț, Dolj, Galați sau Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?