Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid – 19, în Vrancea

0
1030

În acest sfârșit de săptămână, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, peste 800 efective de poliție, jandarmerie și poliție locală, precum și reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor și ai Ministerului Sănătății au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic.

În cadrul acțiunilor, au fost verificate 269 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate peste 1500 de  persoane și au fost verificate 155 de mijloace de transport, din care 112 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat 144 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020.

În total au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 17000 lei.

Exemplu :

Vineri, 2 octombrie a.c., ora 15.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani au oprit în trafic un microbuz de transport public de persoane care circula pe Bulevardul Brăilei din municipiul Focșani, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că în mijlocul de transport se aflau 15 persoane în plus față de numărul de locuri pe scaune, prevăzut în certificatul de înmatriculare, respectiv 21.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9000 de lei, conform H.G. 69/2012.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2. 

Sănătatea și viața sunt cele mai importante! Vă rugăm să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur!

Suntem și vom fi prezenți în toate zonele aglomerate de pe raza județului.

Evitați aglomerările, respectați numărul de persoane la un eveniment, protejându-vă astfel pe dumneavoastră și pe cei din jur!

Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Comunicat IPJ Vrancea din 5 octombrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here