Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Expoziţie de pictură la Galeriile Simeza din Bucureşti


Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Artelor și Meseriilor Vrancea, în parteneriat cu Consiliul Județean și Uniunea  Artiștilor Plastici din România, va prezenta astăzi, cu începere de la orele 17.00, la Galeriile Simeza din București, o expo-ziție de pictură.
Creațiile ce vor fi expuse au fost realizate în cadrul Simpozionului Național de Pictură, care s-a desfășurat în perioada 21-27 septembrie 2011,  în localitatea Lepșa. Dintre cei care vor expune îi amintim pe: Ilie Boca, Adrian Chira, Florin Ciubotaru, Dorel Găină, Marin Gherasim, Petru Lucaci, Liviu Nedelcu, Åžtefan Pelmuș, Liviu Stoicoviciu, Liviu Suhar și Corneliu Vasilescu.
Expoziția va fi vernisată de criticii de artă Alexandra Titu și Constantin Prut. „Explorarea suprafeței și a resurselor sale de a dialoga cu spațiul fără a-și trăda identitatea, a dialogului dintre fi-gurativul metaforic, sau discursiv, ambiguu sau conceptual, și nuanțatele moduri de a valoriza resursele materiei cromatice în colaborare cu mo-durile temporale, între fixitatea statică a nontempora-lității la dinamismul fluxurilor cromatice sau articulările narative, conferă lucrărilor de pictură realizate în această primă tabără de la Lepșa, calitatea de demonstrație asupra unui important segment din arta contemporană românească, acel segment care se concentrează asupra mijloacelor de expresie, a limbajului specific, dar lasă o deschidere pentru semantici a căror anvergură sau doar urgență reconferă limbajului însuși calitatea de instrument”, a precizat criticul de artă Alexandra Titu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?