Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Ajutor pentru familia căreia i-a ars casa în incendiul de la Vintileasca


O vrânceancă a sărit în sprijinul familiei lui Gheorghiță Stăruială din Vintileasca, a cărui casă s-a făcut scrum în urma unui incendiu puternic produs acum două săptămâni. Camelia Hristea a demarat pe adresa ei de facebook o campanie de ajutorare a familiei greu încercate intitulată: „Lacul din picături s’adună” și a reușit să impresioneze mai multe rude și apropiați. Aceștia au donat o sumă de bani din care focșăneanca a cumpărat un palet de BCA. A mers la finele săptămânii trecute la Vintileasca unde a dus mai multe bunuri de uz casnic și a văzut cu ochii ei ruinele rămase după incendiu.
    Tânăra, impresionată de situația familiei, le cere sprijinul tuturor celor care pot face un act de caritate și din puținul lor pot ajuta un semen de-al nostru aflat la grea încercare. „Dacă vrem cu adevărat se poate! Am făcut primii pași în a ajuta familia Stăruială din Vintileasca. M-au impresionat mai multe familii de prieteni din diaspora, care nu au stat pe gânduri și mi s-au alăturat în campania de ajutorare sprijinind cu o parte din bani. Iată că am cumpărat primele cărămizi, este o speranță că vom putea începe în curând reconstrucția casei. Acum începe partea cea mai grea și avem nevoie de orice ajutor ce poate fi oferit”, a spus Camelia Hristea.
    Tânăra crede că vrâncenii trebuie să se prindă într-o horă a întrajutorării, așa cum se prind pe 24 Ianuarie în Hora Unirii. „Așa cum ne prindem în Hora Unirii la Focșani, așa să facem și în cazul acestei familii de la Vintileasca greu încercată. Orice sprijin, orice contribuție, cât de mică ar fi, contează enorm. Am fost bucuroasă și am zis că sunt prima care dă un ajutor din afara localității, că acolo localnici și primarul au fost foarte receptivi. Au nevoie de tot ce înseamnă materiale de construcții. Hai să nu stăm cu mâinile în sân, hai să ajutăm cu toții! Vă mulțumesc!”, a mai spus Camelia Hristea.
    La rândul său, Ionel Toma, preotul din satul Cândești, comuna Dumbrăveni, împreună cu dascălul Vică Ciocan, au sărit și ei în sprijinul familiei de la Vintileasca. Cu ajutorul enoriașilor, din donații au reușit să strângă suma de 650 de lei, banii ce vor ajunge la familia lui Gheorghiță Stăruială, din Vintileasca, a cărui casă a ars din temelii. „Am dat curs la cazurile prezentate de Monitorul de Vrancea și împreună cu dascălul meu și o parte din enoriași am dat o mână de ajutor. Am strâns bani și pentru bunica ce își crește singură nepoata și pentru familia de la Vintileasca, ce a rămas fără casă, care a ars. Este un gest creștinesc pe care l-am făcut și le mulțumesc enoriașilor că putem astfel să ajutăm și noi pe cei aflați în nevoie. Este o acțiune filantropică, pe care o facem din suflet și, spunem noi, vom fi receptivi și la alte cazuri pe care le veți prezenta în ziar. Suferința și necazul se alină cu vorbă bună, dar trebuie însoțite și de fapte. Nu ne lăudăm cu această acțiune a noastră, dar dacă am fi mai uniți în astfel de momente, am reuși să-i ajutăm și pe cei de lângă noi”, a spus preotul Ionel Toma, de la Cândești.
    Reamintim faptul că familia din Vintileasca, a cărei casă a ars din temelii, a rămas fără nimic. Agoniseala de-o viață a lui Gheorghiță Stăruială s-a făcut scrum sub ochii neputincioși ai proprietarului și ai localnicilor, nemaiputându-se salva nimic. Au ars inclusiv ghiozdanul și cărțile copilului pentru școală. Înainte de tragedie, familia Stăruială era înstărită. Acum, oamenii au nevoie de ajutorul semenilor pentru a o putea lua de la capăt.    
    Incendiul a izbucnit la sfârșitul lunii ianuarie, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Era trecut de ora 1.00 când soția lui Gheorghiță a auzit un zgomot, ca și cum ardea ceva și și-a trezit soțul. Când au ieșit afară au văzut vâlvătaia. Degeaba le-au sărit în ajutor localnicii și autoritățile până la venirea pompierilor, pentru că nu s-a mai putut salva nimic.
        După aproximativ o oră de la apelul prin 112 au ajuns și pompierii. Prima dată o mașină și apoi cea de-a doua. Era deja prea târziu. Flăcările făcuseră totul scrum. Intervenția a durat până sâmbătă dimineața la ora 8.00. Au ars casa de locuit, atelierul, magazinul, un adăpost de animale și alte anexe, iar cauza cea mai probabilă a fost, după cum ne-au spus pompierii, un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect.
    Facem un apel la cei care își dau seama ce înseamnă că treci prin așa ceva și îndemnăm persoanele care vor să ajute această familie, cu bani, materiale de construcții, îmbrăcăminte și încălțăminte, absolut orice, să ia legătura cu ginerele familiei, Ionuț Stoian, care poate fi contactat la numărul de telefon 0764.526.733.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?