Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Ioan Slavici, comemorat de liceeni


Scriitorul ardelean, Ioan Slavici, a fost comemorat ieri, la prânz, de elevii și profesorii Liceului Teoretic din Panciu, cu ocazia parastasului  organizat la Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, de profesoarele Liliana Popa, Doina Jalbă, Adriana Ifrim și Cristina Istrate. După slujba de pomenire, oficiată de preoții Åžtefan Aga, Maricel Bunea și Gabriel Lazăr, elevi, actuali și foști profesori ai liceului au mers la mormântul celui care a ales să-și trăiască ultimii ani din viață și să-și doarmă somnul de veci la Panciu, au aprins lumânări și au depus o coroană de flori.
Momentul comemorativ a fost precedat de festivitatea deschiderii celei de-a X-a ediții a „Zilelor Liceului Ioan Slavici”, care s-a desfășurat la Casa de Cultură. În 2012, tradiționala sărbătoare a instituției marchează atât împlinirea a 164 de ani de la nașterea lui Ioan Slavici, cât și 65 de ani de la înființarea liceului.
La eveniment au participat, alături de profesori și elevi, oficialitățile locale, inspectorul general adjunct Maria Lupu, scriitorii vrânceni Gheorghe Neagu și Mariana Vârtosu, directorul Andrei Manovici, care au subliniat importanța educației. Totodată, el a mulțumit generațiilor de elevi, părinți, cadre didactice și reprezentanților comunității care, de-a lungul anilor, au înțeles necesitatea educației și beneficiile ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?