Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Comisarul Voinea vrea să-şi studieze dosarul


Comisarul de la Protecția Consumatorilor, Costel Voinea, a apărut ieri, în fața instanței de judecată. Magistrații au dispus prin încheiere de ședință ca acesta să rămână în arest preventiv, decizia putând fi atacată cu recurs.
La primul termen al procesului, care a avut loc ieri, Voinea a solicitat și acordarea unui termen de arhivă, pentru a putea studia împreună cu avocații săi dosarul de urmărire penală. „Sunt schimbate fundamental temeiurile care au dus la arestarea sa preventivă. Inculpa-tul este o persoană cu studii superioare, capabilă să înțeleagă obli-gațiile pe care i le-ar fixa instanța în cazul revocării arestării preventive. Merită încrederea pentru a fi cer-cetat în stare de libertate, mai ales că are o situație familială dificilă. Părinții acestuia sunt ajutați de colega mea pentru a ajunge la procese”, a spus unul dintre avocații inculpatului.
Acesta a catalogat-o pe femeia care a depus plângere pentru hărțuire sexuală drept „Elena din Troia”. Cel de-al doilea avocat a susținut că punerea în libertate a lui Voinea nu poate constitui un pericol public pentru cetățeni.
În rechizitoriul întocmit pe numele comisarului de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, comisarul de la Protecția Consumatorilor este acuzat că în perioada ianuarie-mai 2011, în două rânduri, în timpul atribuțiilor de serviciu, a pretins de la reprezentantul unei firme din Păunești foloase materiale, cum ar fi carne, vin și o burtă de vită, în valoare totală de 190 de lei. De asemenea, ar fi pretins și plase de sârmă sudată. Procurorii mai spun că în urma unui control la o societate comercială din Broșteni, găsind câteva nereguli, ar fi cerut 40 de saci de ciment, care costau 880 de lei.
O femeie, care avea o firmă ce vindea termopane, l-a acuzat de Voinea de hărțuire sexuală. Cum nu a primit favorurile pe care și le-a dorit, s-a mulțumit cu o ușă și o fereastră de termopan.
La urmărirea penală, Voinea nu a recunoscut niciuna dintre faptele de care era acuzat. Comisarul este acuzat că ar fi cerut „șpagă” în valoare totală de 8.000 de lei, dar a primit bunuri de 2.300 de lei. Comisarul a fost arestat la mijlocul lunii decembrie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?