Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Hoţii au dat iama în maşinile focşănenilor


Mașinile mai multor focșăneni au fost sparte, la finele anului trecut, de persoane necunoscute. Mai mulți păgubiți ne-au povestit că au găsit geamurile autoturismelor sparte și bunurile din interior lipsă. Este vorba despre poșete, haine, casetofoane, GPS-uri, etc. Potrivit unor surse, pe parcursul lunii decembrie a anului trecut, au fost sparte peste 10 autoturisme, cele mai multe pe Bulevardul Gării. Hoții au acționat chiar și în noaptea de Revelion, când 5 mașini le-au căzut pradă. Printre acestea s-a numărat și autoturismul unei focșănence, parcat în fața unui restaurant din Focșani.
Polițiștii recunosc faptul că, la finele anului trecut, mai multe mașini au fost găsite prădate de hoți. Åžeful Poliției municipiului Focșani, comisarul Gicu Avasiloaie, spune că, în ultimele zile, nu au mai fost astfel de sesizări. El îi sfătuiește pe cetățeni să nu lase la vedere telefoane mobile, haine, borsete, genți sau alte bunuri.
Potrivit lui Avasiloaie, în marea majoritate a cazurilor, hoții au recunoscut în cadrul audierilor că au fost atrași de gențile sau borsetele lăsate la vedere, care, de cele mai multe ori, erau goale.

Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte, polițiștii prezintă câteva cauze și condiții care favorizează acest gen de infracțiuni:
– neglijența posesorilor de autovehicule, cu ocazia parcării și asigurării acestora;
– în multe cazuri, posesorii de autoturisme le parchează în locuri neamenajate, nepăzite și neiluminate;
– aici se încadrează și posesorii „care uită” la vedere, în interiorul mașinii, lucruri tentante ca: genți tip „diplomat”, telefoane mobile, aparatură electronică, poșete de damă;
– sunt situații în care autoturismele sunt lăsate descuiate și chiar cu cheile în contact ori, datorită unor defecțiuni, sunt lăsate perioade îndelungate de timp în diferite locuri de unde pot fi tractate sau dezmembrate;
– încrederea acordată de unii posesori de autovehicule față de persoane necunoscute;
– nedotarea autoturismului cu dispozitiv antifurt;
– nu trebuie uitat că orice sistem electronic de alarmare nu poate fi decât binevenit sau dacă nu trebuie folosit un sistem de blocare al ușilor cu chei neconvenționale.

Pentru prevenirea acestor evenimente nedorite, polițiștii recomandă posesorilor de autoturisme:
– asigurarea autoturismelor prin încuierea ușilor;
– a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, și nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
– proprietarii de autoturisme, atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoților;
– autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanență de către proprietari, nu în locuri dosnice, izolate din punct de vedere al traficului de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?