Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Gradina cât mai aproape de natură


Pentru a avea o grădină frumoasă, trebuie să depunem efort zilnic  pentru a o întreține și să fim pasionați, să fim atenți la fiecare schimbare a plantelor și să fim mereu informați cu privire la dăunători, diversele boli și la modul de îngrijire al florilor. Mulți dintre noi ne dorim o grădină care să pară cât mai sălbatică și să arate ca un colț desprins din natură. Pe lângă florile pe care le plantăm și straturile pe care le amenajăm, trebuie să dăm atenție și la alte aspecte, cur ar fi gardul. Un gard construit din piatră pare mult mai natural față de unul din lemn sau din metal și are și un farmec aparte, dacă știm cum să-l ornăm.
Printre spațiile care rămân între bolovanii din granit, calcar sau alte materiale putem planta diverse flori. În acest scop, există o amplă diversitate de specii de plante, care cresc și se dezvoltă frumos în condiții mai aspre: fără prea mult pământ și puțină apă. Printre cele mai îndrăgite se numără plantele din specia Sedum, cu flori în formă de steluțe și culori vii. Sempervivum este, de asemenea, o plantă care este potrivită pentru împodobirea gardului din bolovani. Acestea nu necesită o îngrijire specială, sunt veșnic verzi, iar culoarea florilor variază de la alb la roșu. 
Gardul natural format din pietre poate fi decorat cu flori începând cu luna martie și până în septembrie.

Locurile libere dintre pietre cu pământ

Acesta ar trebui să fie unul bun care lasă rădăcinile să respire, altfel acestea vor putrezi. Ideal este amestecul din pământ de flori și pietriș.
După ce toate fisurile și locurile libere sunt umplute cu pământ, introducem cu grijă rădăcinile florilor. Acestea nu trebuie să stea înghesuite și nici nu trebuie presate, altfel se vor deteriora. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?