Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Centrul pentru Educaţie Incluzivă Măicăneşti a fost inaugurat


Vicepreședintele Consiliul Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu, a inaugurat ieri, Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Măicănești. Centrul a fost complet modernizat la standarde europene și dotat cu aparatura necesară asigurării unui proces instructiv-educativ adaptat ce-rințelor specifice ale copiiilor cu dizabilități psihice. Valoarea totală a proiectului este de 3 milioane de lei. Lucrările au fost executate de Asocierea Conbeta-Inspecon.

Vicepreședintele Consiliul Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu, a inaugurat ieri, Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Măicănești, în prezența cadrelor didactice, a copiilor instituționalizați și a autorităților locale. După tăierea panglicii inaugurale, vicepreședintele Dragoș Bîrlădeanu a ținut să le mulțumească tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect, arătând că acest obiectiv nu se putea realiza fără sprijinul președintelui Marian Oprișan. „Este un obiectiv important care le va face viața mult mai ușoară acestor copii care se află aici și care au nevoie de sprijinul nostru. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect și trebuie știut că acest obiectiv nu se putea realiza fără sprijinul președintelui Marian Oprișan”, a încheiat Dragoș Bîrlădeanu, urându-le tuturor sărbători fericite.
Proiectul de modernizare a Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă Măicănești a fost finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Lucrările au constat în reabilitaterea a două corpuri de școală, a cantinei în care iau masa copiii asistați, construirea unui beci și a unei centrale termice foarte modernă care asigură un confort termic ridicat. Fiecare corp de școală și cantina beneficiază de grupuri sanitare moderne complet utilate și dotate. De asemenea, în același corp de clădire cu cantina va funcționa și spălătoria, care a fost realizată în așa fel încât să fie respectate fluxurile impuse de lege. „Este o investiție foarte importantă pentru comunitatea locală. Această investiție a fost posibilă cu aportul Consiliului Județean și al președintelui Ma-rian Oprișan, care demonstrează încă o dată că este aproape de comunitățile locale și nevoile lor. Sunt lucrări de calitate executate în timp record care vor înbunătăți condițiile copiilor care învață și locuiesc aici”, a precizat primarul comunei Măicănești, Costel Necula.
Valoarea totală a proiectului este de 3 milioane de lei, din care peste 2,5 milioane de lei reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului, finanțată din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, iar contribuția Consiliului Județean Vrancea este de 88 de mii de lei. „Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea condițiilor de studiu pentru 85 elevi cu dizabilități mintale și condițiilor de predare pentru 31 cadre didactice angajate în cadrul Centrului”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Vrancea. În cadrul Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă Măicănești sunt înscriși elevi din toate zonele județului Vrancea, iar dezvoltarea și echiparea infrastructurii de educație incluzivă, în vederea integrării copiilor cu CES, este parte a Strategiei de dezvoltare a județului pentru perioada 2007-2013.
Proiectul „Consolidare, moder-nizarea și dotarea cu echipamente didactice a Centrului Åžcolar Măicănești” face parte dintr-o inițiativă complexă a Consiliului Judetean Vrancea prin care s-a urmărit soluționarea problemelor pe care le prezintă învățământul special în județul Vrancea, atât din perspectiva îmbunătățirii infrastructurii și a serviciilor educative, cât și din cea a limitării abandonului școlar și a respectării principiilor educației incluzive. „Pentru copilul care se instruește aici înseamnă facilitarea procesului de instrucție și educație, înseamnă un trai civilizat, condiții foarte bune de trăit și de servit masa. În concluzie, înseamnă desfășurarea unor activități la nivel european și cu dotări la cele mai înalte standarde și de cea mai bună calitate. Este cea mai mare bucurie din viața mea și mulțumesc lui Dumnezeu că am prins un asemenea moment, în care copiii pe care îi păstorim să aibă condiții de viață, de învățare, de ameliorare a suferințelor pe care le au”, a precizat directorul școlii Vasile Mocănașu.

Daruri din partea președintelui Marian Oprișan

Cei peste 80 de copii aflați în Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Măicănești au primit daruri din partea președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Cadourile au constat în multe dulciuri, fructe și sucuri. Copiii nu s-au lăsat mai prejos și le-au cântat trimișilor președintelui, câteva co-linde interpretate foarte frumos. Cadouri din partea lui Marian Oprișan au primit și cele peste 50 de fete aflate în Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Mihălceni. Încântate de cadourile primite, fetele au cântat câteva colinde celor prezenți. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?