Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Cadourile pentru copiii angajaţilor sunt scutite de impozit


Firmele pot oferi cadouri neimpozabile pentru copiii minori ai angajaților, în limita a maxim 150 lei. Finanțiștii vrânceni precizează că, potrivit Codului Fiscal, cadourile oferite de angajatori în „beneficiul copiilor minori ai angajaților, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 Iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei, nu sunt incluse în veniturile sala-riale și nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit”.
„Plafonul stabilit pentru cadourile oferite de angajatori (în bani și în bunuri) copiilor minori ai angajaților cu ocaziile de mai sus se aplică pentru fiecare copil minor al fiecărui angajat. Aceste cadouri în bani și în bunuri nu se cuprind în baza lunară de calcul a contribuțiilor sociale obli-gatorii potrivit art. 296 indice 15 lit. b) din Codul Fiscal”, se arată într-o informare a Direcției Ge-nerale a Finanțelor Publice Vrancea.
De asemenea, finanțiștii precizează că aceste cheltuieli cu cadourile în bani și în natură sunt „deductibile la calculul impozitului pe profit, ca și cheltuieli sociale, în limita unei cote de până la 2%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?