Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Le-a dispărut fata, dar nu au depus plângere


O copilă de 15 ani din localitatea Åžerbești, comuna Vidra, este căutată de părinți după ce a dispărut de acasă. Carmen Lăcrămioara Chiper nu este la prima dispariție. Ea a mai plecat de acasă, în urmă cu ceva timp. A fost găsită de polițiști, dusă la Protecția Copilului pentru consiliere și apoi acasă. A plecat din nou și nu este de găsit.
Părinții Lăcrămioarei nu au depus plângere la poliție, așa cum au fost sfătuiți prima dată. Polițiștii de la Serviciul Urmăriți din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea ne-au precizat că în vara acestui an, tatăl fetei, Vasilică Chiper a făcut o plângere în care spunea că fata lui a fost luată cu forța de un tânăr, drogată și obligată să facă sex. Polițiștii au făcut atunci verificări și la scurtă vreme au găsit-o pe fată. Aceasta a stat o vreme la un tânăr, iar când a aflat că este căutată a venit la o mătușă în Focșani. Femeia a dus-o la poliție, iar din declarațiile sale a reieșit că nu a fost nici luată cu forța și nici drogată. Ea le-a spus oamenilor legii că a plecat de acasă pentru că nu mai suporta scandalurile din familie, provocate de tatăl său, care ar fi bătut-o pe mamă și ar fi vrut să o bată și pe ea. Fata a mai precizat că vrea să stea cu prietenul ei. Atunci, adolescenta a fost dusă la Protecția Copilului pentru consiliere și apoi a fost luată acasă de către mama sa. Nu a stat mult și a plecat din nou.
Deși au trecut mai bine de două luni de când a dispărut din nou, părinții s-au plâns abia săptămâna trecută. Ei au venit la poliție și le-au spus oamenilor legii verbal, că fata a dispărut. Au fost îndrumați să depună plângere la Poliția din Vidra, dar nu au făcut acest lucru, deși au fost așteptați. Varianta că ar putea fi la prietenul la care fusese și prima dată pică deoarece acesta este în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea pentru că a comis o infracțiune. Oamenii legii spun că este vorba de o plecare voluntară și că părinții trebuie să depună plângere pentru ca fata să poată fi căutată.
Cei care o văd sau care știu unde este adolescenta, sunt rugați să sune la cea mai apropiată unitate de poliție și să le spună oamenilor legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?