Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

O elevă de la Colegiul Economic are nevoie de ajutor


Elevii clasei a XII și a XIII-a rută progresivă au sărit în ajutorul colegei lor Petronela Ramona Nanu, o elevă bună la învățătură, care a fost diagnosticată cu diabet insulino – dependent și glaucom grav.  
După ce i-a murit tatăl, acum câțiva ani, Petronela Ramona Nanu a fost nevoită să renunțe la școala. În 2007 s-a reînscris la cursuri, la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”. Cu toate acestea, problemele s-au ținut lanț de biata copilă. La numai câteva zile de la începerea anului școlar 2011-2012, ea a anunțat că renunță din nou la școală. De această dată din cauza propriilor probleme de sănătate. Acuza dureri cumplite de cap și de vedere. „Îmi place la școală, deși anul acesta nu am reușit să ajung decât trei săptămâni. În luna septembrie, problemele mele de sănătate s-au agravat”, mărturisește Petronela.
Impresionați de drama colegei lor, elevii clasei a XIII-a rută progresivă, sprijiniți de diriginta Corina Vișan, și directorul Bogdan Ciubotaru, au început să strângă bani pentru Petronela. „Totul a pornit de la ideea doamnei diriginte și împreună am făcut totul. Noi am dorit să o ajutăm fiind colega noastră, ne-am gândit că am putea fi chiar și noi în si-tuația ei”, a spus Ionelia Mohîrță. 

Muncesc să strângă bani pentru colega lor
 
25 de elevi ai Colegiului Economic s-au ofe-rit să lucreze la mai multe so-cietăți comerciale din Focșani, pentru a strânge bani pe care să-i doneze Petronelei. Au reușit să adune 3.100 lei, pe care vor să-i dea colegei lor bolnave marți, când urmează să-i facă o vizită. „Am lucrat peste program în schimbul unei sume de bani. Acești bani urmează să îi dăm colegei noastre”, a spus Maria Alice Câcu.
Cadrele didactice dau asigurări că nu se vor opri aici și vor continua să îi fie alături Petronelei. „La începutul lunii septembrie, când m-a anunțat că nu va mai veni la școală, am crezut că va fi o problemă care se va rezolva foarte repede. Dar timpul a trecut repede și se făcuse luna octombrie, iar Petronela nu dădea nici un semn de viață. Atunci am luat decizia de a face o acțiune în școală, la care elevii de la clase au răspuns în limita posibi-lităților. Colegii care au fost să îi ducă banii au găsit-o într-o stare care i-a impresioanat. Este foarte dur și în lipsa acestor intervenții medicale, ar fi putut să orbească definitiv. Următoarea vizită la doctor este pe 12 ianuarie, când va avea nevoie iar de o sumă de bani. Cei care doresc să o ajute sunt așteptați la Colegiul Economic”, a spus profesoara Corina Vișan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?