Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Judecătoarea Anişoara Topor rămâne în arest


Magistratul Anișoara Topor, de la Judecătoria Focșani, își va petrece sărbătorile de iarnă în arestul Poliției Capitalei. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au judecat, ieri, recursul formulat de aceasta față de măsura arestării preventive, ce a fost luată în urmă cu o săptămână, de judecătorii Curții de Apel București. Recursul a fost respins, astfel că judecătoarea rămâne în arest.
Judecătoarea Anișoara Topor este acuzată de procurorii DNA de fapte de corupție, respectiv luare de mită și trafic de influență. În același dosar mai sunt anchetați soțul judecătoarei, avocatul Marian Topor, și fratele acesteia, Aurel Lăduncă, care s-a ales cu interdicția de a nu părăsi localitatea de domiciliu. 
Potrivit procurorilor DNA, judecătoarea Topor ar fi primit mită în lei și euro, respectiv 80.000 lei și 700 de euro, dar și în lucrări de moder-nizare a vilei familiei, din Lepșa. 
Judecătoarea este suspectată că ar fi luat mită pentru a da o soluție favorabilă unei persoane ce revendica 13 hectare de teren. Este vorba de omul de afaceri Costel Iacob, din Golești, care deși a dat mită, nu a intrat efectiv în posesia terenului. El a fost nevoit să se împrumute de bani de la Vasile Tătaru și Sandu Åžtefan, pentru a avea sumele cerute de magistrată. Când și-a dat seama că a pierdut banii dați judecătoarei, care erau împrumutați, și nu a câștigat definitiv nici procesul de revendicare, Costel Iacob a apelat la procurorii DNA. Între timp, el a încercat să se și sinucidă. 

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?