Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Fost cântăreţ bisericesc, în comă la spital


La numai 25 de ani, pănceanul Viorel Câtea se zbate între viață și moarte la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Galați. Acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral, în urma căruia a intrat în comă. Deși a fost operat imediat, tânărul încă nu și-a revenit, medicii gălățeni fiind rezervați în ceea ce privește evoluția stării sale de sănătate.     „Mi-au spus că numai o minune de la Dumnezeu îl mai poate salva!”, ne-a declarat, plângând, tatăl băiatului, Sandu Câtea. Acesta a recunoscut că, de-a lungul timpului, Viorel a mai avut probleme de sănătate, însă niciodată foarte grave. „S-a simțit întotdeauna rău. Uneori țipa în somn. Am fost cu el la nu știu câți doctori, dar niciodată nu i s-a pus un diagnostic. A mai căzut într-o depresie anul trecut, în vară, după ce a fost concediat de preotul de la Catedrala «Cuvioasa Paraschieva», unde băiatul era cântăreț bisericesc”, a mai povestit bărbatul.
Potrivit acestuia, Viorel a depășit, recent, coma profundă în care se afla și nu mai respiră cu ajutorul aparatelor, dar tot nu este conștient, medicii afirmând că pericolul încă nu a trecut. Părinții au ajuns în pragul disperării deoarece, din banii pe care îi câștigă, tatăl fiind tot cântăreț bisericesc, iar mama, îngrijitoare la Biserica „Sf. Apostoli”, nu reușesc să acopere în totalitate costurile cu spitalizarea și tratamentul. Cei doi s-au împrumutat de pe unde au putut, inclusiv de la ceilalți patru copii pe care îi mai au, chiar dacă nici ei nu stau mai bine cu banii. La intervenția primarului Ion Petre, în octombrie, familia a mai primit și un ajutor financiar de urgență, în va-loare de 500 de lei, de la Primărie. „Toată lumea ne-a înțeles, inclusiv domnul primar, care ne-a ajutat foarte mult și îi mulțumim pentru asta. Cu toate strădaniile, însă, banii tot nu ajung. Åži nu știm ce să mai facem, unde să ne mai ducem”, ni s-a plâns Câtea.
Acesta a precizat că orice sprijin venit de la oamenii cu suflet, din oraș sau chiar din județ, este bi-nevenit pentru sănătatea fiului său. „Doctorii au spus că, dacă își revine, trebuie să-i căutăm o clinică de recuperare la Constanța sau la Timișoara. Dar important este ca, mai întâi, el să iasă din comă. Noi asta ne dorim cel mai mult și pentru asta ne rugăm zi și noapte. Sperăm să fim ajutați și de acum înainte, pentru că știu că sunt mulți oameni buni care știu ce înseamnă suferința și nu rămân indiferenți la strigătul unor părinți disperați”, a concluzionat pănceanul.
Familia Câtea poate fi găsită la casa parohială a Bisericii „Sf. Apostoli” din Panciu (la „Movilă”) sau contactată la numărul de telefon 0237/276.636.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?