Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Voluntari pentru programul „Stop. Gândeşte-te şi schimbă“


Åžase persoane aflate sub supravegherea specialiștilor din cadrul Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vrancea au ales să facă parte dintr-un grup ce urmează a fi consiliat în cadrul programului „Stop. Gândește-te și schimbă”. Întâlnirile între consilierii de probațiune și condamnați au loc la sediul instituției. Programul se va încheia, cel mai probabil, în preajma sărbătorilor de iarnă. „Participanții au parcurs sub coordonarea a doi consilieri de probațiune cinci din cele unsprezece ședințe pe care le totalizează programul. Întâlnirile au loc, de obicei, săptămânal, în camera de consiliere a Serviciului de Probațiune și se desfășoară într-o manieră de lucru interactivă, prin intermediul fișelor de lucru, discuțiilor, analizei și autoanalizei. Fiecare participant este stimulat să vorbească deschis despre problemele cu care se confruntă”, ne-a spus Gabriela Moise, consilierul de probațiune responsabil de relațiile cu presa.
Chiar dacă nu le-a fost fixată de instanța de judecată obligația de a se prezenta la un astfel de program, consilierii de probațiune au știut să se facă ascultați și înțeleși. Participarea la programul „Stop. Gândește-te și schimbă” nu le poate aduce decât beneficii.
Programul „Stop. Gândește-te și schimbă” se aplică în Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vrancea începând cu anul 2008, după ce doi consilileri de probațiune au beneficiat de formare profesională ca urmare a proiectului EU PHARE 2005 „Continuarea asistenței pentru consolidarea serviciilor de probațiune în România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?