Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

DNA: Medicul Irinel Popescu – cercetat sub control judiciar pentru luare de mită


Procurorii DNA au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune față de medicul Irinel Popescu, la data faptelor președinte al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, faptele pentru care este cercetat medicul au fost comise între anii 2007 și 2009. „Inculpatul Irinel Popescu, în calitate de președinte al CNAS, a solicitat reprezentanților a două firme de software să încheie contracte de asistență juridică și de prestări servicii cu două firme, în valoare totală de 170.000 euro. Foloasele menționate mai sus au fost solicitate de inculpat pentru încheierea a două acte adiționale la un contract încheiat între CNAS și una dintre firmele de software”, se precizează în comunicat.
Conform aceleiași surse, Irinel Popescu a depus la o unitate bancară cauțiunea în valoare de 150.000 de euro, consemnată pe numele său la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție. Procurorii anticorupție precizează că au dispus această măsură preventivă în contextul în care, în timpul cercetărilor, inculpatul a avut un comportament prin care a urmărit periclitarea bunei desfășurări a investigațiilor penale, precum și diminuarea masei bunurilor asupra cărora organul de urmărire penală putea institui sechestru asigurator. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?