Pedeapsă cu suspendare pentru un militar încadrat la o unitate din Focșani după ce, în urmă cu un an, a fost depistat băut la volan. Poate nici nu ar fi fost tras pe dreapta dacă în decembrie 2020 nu am fi fost în stare de alertă și nu ar fi existat interdicții de deplasare a persoanelor în afara locuințelor în intervalul orar 23.00 – 05.00, însă dată fiind situația de la acea dată, polițiștilor li s-a părut ciudat ca, la ora 02.00, mașina condusă de condamnat să fie în trafic, pe DC 168. Astfel, acesta a fost oprit și, cum mirosea a alcool, a fost testat, reieșind că avea o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. De aici, a fost condus la secția UPU a Spitalului Militar de Urgență Focșani pentru prelevare de mostre biologice, iar câteva luni mai târziu, a fost trimis în judecată. Militarul a fost sincer, s-a reținut în rechizitoriu: acesta a recunoscut că în seara zilei de 20 decembrie a băut trei beri de 0,5 litri, blonde, fără a mânca. Ulterior, din ce a explicat acesta, pentru că avea nevoie de un încărcător pentru telefon, s-a urcat în mașină și a pornit spre domiciliul unui amic, însă după aproximativ 600 metri s-a intersectat cu mașina de poliție, iar aceasta a fost cam toată povestea.
Din ce se reține în motivarea hotărârii, așa cum apare pe rolii.ro, instanța militară a considerat că fapta acestuia nu este una de trecut cu vederea: „Având în vedere circumstanțele de individualizare a pedepsei analizate în cauză, instanța îl va condamna pe inculpat la o pedeapsă orientată peste minim, respectiv la pedeapsa de 1 an și 2 luni închisoare. Nu se poate dispune o soluție de renunțare la aplicarea pedepsei, având în vedere pericolul concret al faptei, alcoolemia foarte mare, și nici nu se poate stabili o soluție de amânarea aplicării pedepsei, întrucât pericolul social creat este unul ridicat”.
Potrivit soluției, militarul în vârstă de 26 de ani a fost astfel condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare, fiind totodată obligat și să presteze muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Focșani – Căminul de persoane vârstnice, sau în cadrul Primăriei Focșani – Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, pe o perioadă de 60 de zile. Ulterior sentinței pe fond, militarul a atacat soluția, însă instanța a respins „ca nefondat, apelul declarat de apelantul inculpat m.m. (…)”.