Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Poliţiştii sunt plângăcioşi!


Benzina din rezervoarele mașinilor de poliție a fost verificată de mai marii de la București. Săptămâna trecută, reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au poposit în Vrancea, pentru a verifica dacă polițiștii folosesc corespunzător resursele financiare. Nu au scăpat de ochiul vigilent al șefilor nici rezervoarele mașinilor de poliție. „La noi nu sunt probleme. Săptămâna trecută au fost verificate documentele și din câte știu, nu au fost probleme. Noi reușim să ne descurcăm cu carburantul pe care îl avem și din câte am înțeles, în perioada următoare, va fi suplimentată cota de carburant pentru mașinile de intervenție. Probleme au fost în alte județe ale țării, noi ne descurcăm deocamdată”, spune șeful Inspectoratului de Poliție Județean, comisarul șef Ionel Popescu.
Polițiștii care au avut curajul să se plângă de faptul că nu au carburant pentru a-și face munca bine, au fost „atacați” de șeful IGPR, chestorul Liviu Popa, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la Oradea, la care a participat inclusiv șeful IPJ Vrancea. Chestorul Liviu Popa, a afirmat că resursele financiare și logistice nu sunt valorificate, în mod eficient și, chiar dacă „anumiți plângăcioși” pot spune că nu le ajunge benzina, el i-ar „pune pe toți să jure cu mâna pe inimă că au folosit corect resursele”. La rândul său, ministrul Administraței și Internelor a dat exemplul unui inspectorat județean unde cantități importante de combustibil au fost pregătite în vederea sustragerii, în complicitate cu reprezentanții unei societăți comerciale aflate în atenția Serviciului de Investigare a Fraudelor. Åžeful IPJ Vrancea susține că nu știe la ce județ a făcut referire ministrul, dar dă asigurări că nu este vorba de Vrancea.
Că lucrurile nu stau așa cum susțin mai marii Poliției, o demonstrează faptul că unii dintre primarii vrânceni s-au apucat de patrulat prin sate, pentru că mașinile de poliție trec rar, iar numărul furturilor a crescut considerabil. De asemenea, în urmă cu mai bine de o săptămână, la o instituție de intervenție, era cât pe ce ca lucrătorii să poată pleca în misiune deoarece rezervoarele mașinilor erau… goale.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?