Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Elevii cu deficienţe, subiect de dezbatere la cercurile pedagogice


Mai multe cadre didactice au luat parte, ieri, la cercul pedagogic pentru învățământ preșcolar, ce s-a desfășurat la Grădinița nr.13 din Focșani, sub genericul „Evaluarea cu scop de orientare și optimizare a învățării” și „Educație incluzivă – ghid de bune practici”.
Ambele teme abordate sunt importante pentru învățământul preșcolar. Asta întrucât în baza rezultatelor obținute de elevi la evaluarea inițială, cadrele didactice își pot structura activitatea didactică pe viitor. „La sfârșitul evaluării de an școlar, este bine să se vadă un salt consistent al copiilor. Mă refer la cunoștințe acumulate și la deprinderile dobândite pe parcursul anului școlar. Educația incluzivă se referă la integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale în învățământul de masă. Copiii cu cerințe educaționale speciale constituie un capitol important, deoarece cadrul didactic trebuie să defășoare o muncă asiduă. Un copil care are diferite dizabilități, și mă refer aici la cele intelectuale, este educat ținându-se cont de faptul că este necesar să-l integrăm alături de ceilalți copii. El trebuie să dobândească cunoștinețe și să fie totodată în pas cu ceilalți colegi”, a declarat Monica Negoiță, directoarea Grădiniței nr.17 din Focșani.
Cercul pedagogic ce s-a desfășurat la această unitate de învățământ s-a încheiat cu un moment artistic, marcat de copiii de la Grupa Pregătitoare C, sub coordonarea Lucicăi Nistor.
Cercul pedagogic pentru semestrul II, pentru învățământul preșcolar este programat să se desfășoare la data de 26 martie 2012. Temele propuse spre dezbatere sunt „Dezvoltarea abilităților socio-emoționale la copiii cu vârste între 3-6 ani: exemple de bune practici” și „Curriculum descentralizat: proiectare – avizare – implementare”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?