Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Costel Nicoară, repus şef al Ocolului Silvic Obştea Tulnici


Åžeful Ocolului Silvic Privat Obștea Tulnici, Costel Nicoară, a fost repus în funcția de șef de ocol de către ministrul Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely. Acesta a semnat ordinul care a anulat avizul prin care era numit șef de ocol Edmond Gabriel Burghelea. Decizia a fost luată de ministrul Borbely în baza sentinței date de Judecătoria Focșani care a anulat hotărârea nr. 15 din 4 septembrie 2011 a Adunării Generale a Obștii Tulnici, prin care Nicoară era înlocuit cu Burghelea.

Åžeful Ocolului Silvic Privat Obștea Tulnici, Costel Nicoară, a fost repus în funcția de șef de ocol de către ministrul Mediului și Pădurilor Laszlo Borbely. Acesta a semnat ordinul prin care a anulat avizele pentru revocarea din  fruntea OSP Tulnici Costel Nicoară, dar și ordinul prin care în locul acestuia era numit șef de ocol Edmond Gabriel Burghelea. Decizia de anulare a celor două avize a fost luată de ministrul Borbely în baza sentinței date de Judecătoria Focșani care a anulat hotărârea nr. 15 din 4 septembrie 2011 a Adunării Ge-nerale a Obștii Tulnici, prin care Nicoară era înlocuit cu Burghelea. 
„Prin Sentința civilă nr. 72 pronunțată de Judecătoria Focșani, Județul Vrancea în dosarul nr. 13227/231/2011 a fost anulată Hotărârea nr. 15 din 4 septembrie 2011 a Adunării Generale a Obștii de Moșneni Tulnici. Întrucât Hotărârea nr. 15 din   4 septembrie 2011 a Adunării Generale a Obștii de Moșneni Tulnici a constituit temei legal pentru emiterea Avizului nr. 131 din 07.09.2011 pentru revocarea domnului Nicoară Costel din funcția de șef al Ocolului Silvic Privat Obștea Tulnici SRL și avizul nr. 132 din 07.09.2011 pentru numirea domnului Burghelea Gabriel Edmond în funcția de șef ocol la Ocolul Silvic Privat Obștea Tulnici SRL, vă notificăm faptul că aceste avize se anulează”, se arată în adresa semnată de ministrul Mediului și Pădurilor Laszlo Borbely și înaintată președintelui Obștii de Moșneni Tulnici și conducerii Ocolului Silvic Privat Obștea Tulnici.

„Voi trece la recuperarea ciocanelor silvice „

Contactat de reporterii noștri, șeful Ocolului Silvic, Costel Nicoară, a declarat că prin adresa ministrului Me-diului și Pădurilor a fost repus în funcția de șef al Ocolului Silvic Privat Obștea Tulnici. „Prin decizia ministrului sunt repus în funcție după ce instanța de judecată a
constatat că așa zisele hotărîri ale Adunării Generale a Obștii sunt nule de drept. În acest context sunt în continuare șeful ocolului. Începând de mâine (azi-n.r.) voi trece la recuperarea ciocanelor silvice și  a parolelor SUMAL (Sistem de urmărire a materialului lemnos-n.r.). De asemenea prin hotărârea Curții de Apel Galați decizia de schimbare a administratorului este suspendată definitiv și irevocabil, ceea ce înseamnă că subsemnatul este administratorul Ocolului Silvic Privat Obștea Tulnici”, a afirmat Costel Nicoară.

Judecătoria Focșani a anulat hotărârile adoptate în 4 septembrie

Vă reamintim că Judecătoria Focșani a respins excep-țiile ridicate de conducerea Obștii Tulnici și a dispus anularea hotărârilor aprobate în Adunarea Generală a Obștii din data de 4 septembrie, pe motiv că adunarea generală nu a fost statutară. De asemenea, toate deci-ziile luate în baza hotărârilor adoptate în data de 4 septembrie sunt nule de drept.
Potrivit deciziei magistraților, sunt nule de drept deciziile prin care Olteanu s-a autopropus, din nou, administrator la OS Tulnici și schimbarea șefului de ocol Costel Nicoară cu Gabriel Burghelea. Conform deciziei luate de magistrați, șeful OS Tulnici este în continuare Costel Nicoară. Mai exact, instanța de judecată a anulat actul prin care preșe-dintele obștii, Alin Olteanu, a reziliat contractul de prestări servicii existent între Obștea Tulnici și Ocolul Silvic Privat Obștea Tulnici, dar și decizia prin care Costel Nicoară a fost revocat din funcția de administrator al Ocolului Silvic Privat Tulnici, în locul său autodesemnându-se președintele obștii, Alin Olteanu.La Adunarea Gene-rală din 4 septembrie, convocată de conducerea pedelistă a obștii, au participat aproximativ 250 de persoane, față de aproximativ o mie de obșteni cât ar fi fost necesar pentru ca întâlnirea să fie declarată statutară. Åžeful OS Tulnici, Costel Nicoară, a anunțat atunci că schimbarea sa este ilegală și că adunarea nu a fost statutară.

26 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?