Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Frauda electorală este singura metodă prin care PD mai poate câştiga voturi


Frauda electorală este singura metodă prin care PD-ul mai poate câștiga niște voturi, a afirmat, luni, în cadrul conferinței de presă a USL, vicepreședintele PNL Mihai Voicu. ‘Ne sunt încă proaspete în memorie incredibilele imagini, pe care le-am văzut cu toții, din cursul alegerilor parlamentare din județul Neamț, alegerile parlamentare parțiale din luna august. Frauda electorală este singura metodă prin care PD-ul mai poate câștiga niște voturi și, pentru că a existat atunci o totală lipsă de reacție a instituțiilor statului în a sancționa încălcările legii, am decis, după cum știți, la nivelul Senatului, să solicităm constituirea unei comisii de anchetă pentru a investiga acele încălcări ale legii care s-au petrecut atunci’, a declarat Mihai Voicu.
Potrivit acestuia, constituirea acestei comisii a fost aprobată de plenul Senatului, iar cei de la PD refuză să numească membri, senatori, în această comisie. ‘Apare astfel evident că cei de la putere sunt conștienți de ceea ce au făcut atunci. Nu doresc, chiar și în situația în care ar avea, datorită algoritmului parlamentar, majoritate în acea comisie, nu doresc nici măcar să se discute despre încălcările legii’, a considerat Voicu.

Potrivit acestuia, se va continua solicitarea de sancționare a ‘fraudei’ care s-a petrecut în Parlament cu ocazia numirii membrilor Curții de Conturi.
‘Şi pentru că suntem extrem de hotărâți în a sancționa orice fel de fraudă la vot, fie petrecută la nivelul unor alegeri în teritoriu, fie petrecută în Parlament, vă anunțăm, de asemenea, că vom continua, indiferent de respingerile ilegale în opinia noastră, ale unor solicitări ale noastre, vom continua să cerem sancționarea fraudei care s-a petrecut în Parlament cu ocazia numirii membrilor Curții de Conturi și rămâne valabilă, din punct de vedere politic, însă, hotărârea noastră de a nu accepta acest vot și de a reveni asupra componenței Curții de Conturi în momentul în care vom avea o majoritate parlamentară’, a adăugat Mihai Voicu.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?