Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

„Bachus-2011“ a promovat vinurile şi frumuseţea


Timp de trei zile, zeci de mii de vrânceni au petrecut în centrul Focșaniului la cea mai mare sărbătoare a podgorenilor, Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2011”. Festivalul a reprezentat cea mai bună oportunitate pentru ca vinurile din Vrancea, cea mai mare podgorie din  România, să ajungă în toată lumea. Din aceste considerente, la manifestarea din acest an au participat ambasadori străini, retaileri, patroni de restaurante, somelieri și degustători.
Primele rezultate se vor vedea în perioada următoare când ar putea fi semnate contracte cu cei mai importanți distribuitori de vinuri din Coreea de Sud și Kazahstan. Cele două reprezentante ale firmei Kwang Won Trading Co. LTD au anunțat că vor să realizeze importuri de vinuri printr-un colaborator local. De asemenea, Rassim Nuralinov, reprezentantul unuia dintre cei mai mari distribuitori din Kazahstan, a luat mai multe sortimente de vinuri pentru a evalua cerințele pieței și a încheia contracte de import.
Printre participanții prezenți la „Bachus 2011”    s-au aflat ambasadorul Macedoniei, Excelența Sa Ljupco Arsovski, secretarul general al Aso-ciației Regiunilor Europene Viticole, Dominique Janin (Franța), Walter Goetz de la Asociația Frăția Vinului din Austria, directorul general al Ministerului Agriculturii din Suedia, Tomas Dahlman. De asemenea, la manifestări au participat delegații de oameni de afaceri din Coreea de Sud și Republica Moldova, interesați de vinurile vrânceane. Nici oamenii de afaceri români nu s-au lăsat mai prejos și au participat în număr mare la „Bachus-2011”, printre invitați aflându-se patronul Restaurantului Cireșica din Neptun, dar și proprietari de lanțuri de magazine, restaurante, etc.
Liliana Mincă, președintele organizației de femei a Partidului Conservator, a venit la Focșani împreună cu familia, cumnatul său fiind patronul cunoscutului restaurant Cireșica. „Am venit la Focșani, pentru că fratele soțului meu este patronul restaurantului Cireșica. Un restaurant cu prețuri pentru toți românii. Vreau să-i felicit pe organizatori pentru cum au organizat acest eveniment”, a afirmat Li-liana Mincă.

Dj Sava&Andreea și trupa Compact au încins atmosfera

Vrâncenii s-au distrat pe cinste sâmbătă seara la Festivalul „Bachus-2011”. Pe scenă au urcat nume sonore ca Laura Lavric, George Rotaru, Alessia, Dj Sava&Andreea și legendara trupă Compact.  Piața Unirii a fost neîncăpătoare pentru vrâncenii care au așteptat cu nerăbdare acest eveniment, iar cuvântul de ordine a fost distracția. Spectacolul a fost prezentat de Cătălin Măruță, care ne-a declarat că este foarte încântat să fie alături de vrânceni la acest eveniment.  „Eu am mai venit la Focșani și în anii trecuți, când am prezentat tot Festivalul «Bachus». Îmi place foarte mult ceea ce se întâmplă aici și îmi plac foarte mult oamenii și locația. Vrâncenii știu să se distreze și să se simtă bine”, ne-a declarat Cătălin Măruță. Diversitatea de genuri muzicale a satisfăcut până și cele mai exigente gusturi, vrâncenii de toate vârstele fiind foarte încântați de eveniment. Cu toate că afară temperaturile erau destul de scăzute, artiștii prezenți pe scenă și licorile bachice i-au încălzit pe vrâncenii din Piața Unirii. Dj Sava&Andreea au cântat hiturile „The money maker” sau „Love you”, tinerii prezenți în Piața Unirii fiind de-a dreptul fascinați, mai ales că cei doi vin foarte frecvent în cluburile focșănene. „Focșaniul este un oraș în care vin foarte des, ultima dată fiind prezent aici, acum două săptămâni. Îmi place foarte mult ceea ce se întâmplă aici! Atmosfera e foarte mișto, și este foarte multă lume, care știe să se distreze. Îmi place scena și spectacolul de lumini, iar sonorizarea este foarte bună, ceea ce rar vezi în România. Piața Unirii arată foarte bine! Acum două săptămâni când am venit aici, încă era șantier, dar acum arată super bine! Am rămas surprins!”, ne-a declarat Dj Sava. Legendarii de la trupa Compact au trezit amintiri în rândul fanilor prin melodiile interpretate. „Fata din vis” și „După ani și ani”, fiind melodiile care au stârnit ropote de aplauze în rândul publicului vrâncean.

„Felicitări autorităților locale pentru Festivalul «Bachus»”

Vrâncenii care au venit la festival s-au declarat foarte încântați de evenimente și au spus că vor reveni de fiecare dată cu drag. „Puteau să fie și minus 20 de grade și eu tot veneam! Mâncarea e bună, vinul și mai bun, iar muzica excelentă! Felicitări Consiliului Județean pentru acest festival. Comercianții au fost repartizați foarte bine pe străzi, nu ca în alți ani, când erau amestecați. Îmi place și Piața Unirii! Arată foarte bine! Eu zic că a meritat așteptarea”, a spus Costică Ilie. La fel de încântată de eveniment a fost și Alexandra Rotaru, o tânără din Focșani. „Cred că a meritat așteptarea, spectacolul a fost unul reușit. Iubim muzica românească și de calitate. Ne-a fost dor să ne plimbăm pe aleile din Piața Unirii. Am venit toată familia. Cred că mulți au venit și din acest motiv, să vadă lucrările și dacă tot este sărbătoare se opresc și la un pahar de must”, ne-a spus Alexandra Rotaru, din Focșani. „E primul an când ies cu prietenii la festival. Anul trecut am ieșit cu părinții. Mi-a plăcut foarte mult, ne-am distrat și sperăm să fie la fel și în anii viitori”, ne-a spus Crina, elevă la un liceu din Focșani.
„Foarte frumos festivalul! L-am așteptat cu mare drag. Mai ales că are loc în Piața Unirii, care arată foarte bine!  Cred că nu era prilej mai bun de a inaugura acest centru decât Festivalul «Bachus». Am fost și aseară (n.r. vineri seară) și o să vin și mâine (n.r. duminică), pentru că se merită! Felicitări autorităților locale pentru acest eveniment și pentru noua față a Pieței Unirii”, ne-a spus Dumitru, din Focșani.
Însă Festivalul „Bachus 2011” nu a fost doar un prilej de distracție pentru adulți. Copiii s-au dat în mașinuțe, au poftit la tot felul de dulciuri și nu au plecat acasă până când părinții nu le-au cumpărat măcar un balon. „Am ieșit mai mult pentru copii. I-am dus peste tot că nu te poți certa cu ei și le-am luat cam tot ce au poftit. Am cheltuit ceva bani, dar din când în când trebuie să mai fie și câte o petrecere. Astfel de momente sunt binevenite și pentru tineri și pentru vârstnici. Vremea a fost frumoasă și am ieșit din casă cu plăcere”, ne-a spus și Daniel.

Puya și Connect-R, vedetele de duminică seara

Duminică după amiază, vrâncenii s-au strâns în fața scenei, în așteptarea spectacolului. Membrii Ansamblului Folcloric „Å¢ara Vrancei” au fost cei care au dat tonul distracției. După recitalul susținut de aceștia, pe scenă au urcat membrii firmației Hora, careau cântat mai bine de 20 de minute. A urmat un recital al focșăne-ncei Thalida. Pe scenă au urcat și membrii formației Bisky&K – Flow, iar petrecerea a conti-nuat cu fosta componentă a trupei ASIA, Anka. Atmosfera a fost întreținută de membrii formației Deepside DJ. Cei mai așteptați artiști au fost Puya și Connect-R. Fanele s-au adunat în fața scenei pentru a fi cât mai aproape de cei doi artiști și pentru a le lua și câte un autograf. „Cel mai mult îmi place Connect-R. Are niște melodii foarte frumoase și îmi place cum dansează. Åžtiu versurile la aproape toate melodiile lui. Aș vrea să fac o poză cu el și să-i iau și un autograf”, ne-a spus Anca, o fană înfocată a artistului.

Vânzări bune pentru comercianți

Ieri, în ultima zi a Festivalului „Bachus 2011” vrâncenii au ieșit din case cu mic, cu mare pentru a petrece în Piața Unirii. Mulți dintre ei au ieșit în oraș pentru a lua prânzul, dar și pentru a-și mai cumpăra câte ceva. „Am ieșit cu familia să luăm prânzul în oraș. Noi stăm la bloc și nu putem face un grătar decât foarte rar. Așa că am profitat de ocazie și am ieșit în Piața Unirii ca să mâncăm o friptură și să bem un pahar cu must. Ne-am uitat și pe la tarabe și chiar am cumpărat un set de vase pentru că sunt ieftine. Dacă știi să negociezi îți permiți să mai cumperi și câte ceva. Å¢inând cont de faptul că este ultima zi de festival, comercianții au mai lăsat și ei din prețuri ca să nu plece cu marfa acasă. Vremea a ținut cu noi și a fost o plăcere să ieșim. Așteptăm și spectacolul de diseară și apoi gata cu distracția. De mâine mergem la muncă”, ne-a precizat Florentina Ilie. Comercianților le-a mers bine și lor. Oamenii spun că au mai lăsat la preț ca să aibă vânzare, iar cumpărătorii nu au întârziat să apară. Cel mai bine le-a mers vânzarea celor cu vase, iar prețurile au fost pentru toate buzunarele. „Am mai lăsat la preț și nu pot să spun că nu a mers vânzarea. O farfurie este doi lei, dar dăm șase la 10 lei.  Majoritatea cumpărătorilor și-au luat tot setul, adică și castroane, căni și farfurii. Pot spune că a mers mai bine vânzarea acum decât data trecută când am fost în Focșani. Venim tocmai de la Harghita, dar dacă stau să trag linie nu pot să spun că am bătut drumul degeaba până aici”, ne-a spus un comerciant.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?