Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Cuptorul cu microunde ajunge la Pufeşti


Rețeta „Piept de pui în sos de roșii” este câștigătoarea celei de-a treia ediții a concursului „Rețete delicioase”, organizat de Monitorul de Vrancea. Rețeta ne-a fost trimisă de Virginica Rodica Postolache, din satul Ciorani, comuna Pufești. Gospodina a câștigat un cuptor cu microunde, oferit de Cofetăria Monique din Focșani. Rețeta pe care bucătarii din juriu au considerat-o ca fiind cea mai delicioasă dintre toate, a primit maxim de voturi. Bucătarul restaurantului „Il Piacere”, a dat primul vot rețetei, el fiind urmat de bucătarul restaurantului „Casa Veche”. „Este o rețetă foarte gustoasă, o pregătim și noi la restaurant. Mie mi se pare cea mai interesantă”, ne-a  spus Mihai Tudorache. Åži Liliana Zlotea, bucătarul de la „AmaDeus”, și-a dat acordul ca această rețetă să câștige cuptorul cu microunde.
Concursul continuă și în următoarele săptămâni, următorul premiu constând într-un aparat de gătit cu aburi, oferit de restaurantul „Il Piacere”.

În continuare vă prezentăm rețeta care a fost declarată câștigătoare:
Pentru a prepara rețeta trimisă de Virginica este nevoie de două sau trei bucăți de piept de pui dezosat, o ceapă, doi sau trei căței de usturoi, pătrunjel verde, 250 de mililitri de suc de roșii, sare, piper, busuioc, 50 de mililitri de vin. Pieptul de pui se taie în bucăți, se amestecă cu vinul, sarea, piperul, busuiocul. Se lasă la marinat pentru jumătate de oră și apoi se înăbușește în unt. Carnea astfel rumenită se pune pe un șervețel să se scurgă. Separat se călește ceapa și usturoiul în puțin ulei. Se adaugă apoi sucul de roșii, sare și piper și la final carnea. Se dă în câteva clocote, apoi se adaugă busuiocul și pătrunjelul. Virginica ne-a recomandat să îl servim cald și cu garnitură de cartofi natur. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?