Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Pe hârtie, mai bogaţi cu 126 de lei


Vrâncenii sunt printre cei mai prost plătiți români, după cum arată o statistică făcută de Econtext.ro, la nivel național. Între Maramureș, Suceava, Vaslui și Harghita, Vrancea figurează cu un salariu mediu real pe cap de locuitor de 1.026 de lei, situându-se pe locul 25. Cum era de așteptat, autoritățile de prognoză sunt iarăși depășite de situația reală și fac estimari mult mai generoase decât realitatea din teren. Asta pentru că mulți încasează salariul minim pe economie, bani ce nu le ajung oamenilor nici măcar de mâncare, nici vorbă să mai achite și facturile la întreținere.
În județul nostru diferența între salariul mediu real și cel prognozat de 126 de lei. Din păcate însă, de multe ori prognozele nu s-au adeverit, iar veniturile au fost mult mai mici decât au estimat autoritățile. Comisia Națională de Prognoză (CNP) a încadrat județul Vrancea la un câștig mediu de 1.152 de lei. Cu un număr total de aproximativ 53.000 de contracte de muncă active, județul Vrancea este plasat pe locul 25, între Sălaj și Constanța.
CNP estimează că salariul mediu din acest an se va situa la valoarea de 1.320 de lei pe lună la nivel național. În schimb, salariul mediu net din luna mai a fost de 1.227 de lei. Cu 93 de lei mai puțin decât se estima. În unele județe situația este și mai gravă. De exemplu, la Caraș-Severin apare o diferență între salariul estimat și cel real de 230 de lei. E greu de crezut că prognozele au fost făcute consultând în prealabil situația reală din teren, căci nu ar mai fi ajuns la aceleași cifre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?