Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Doar 10 angajaţi ai ENET nu sunt în şomaj tehnic


Societatea de producere și furnizare a energiei termice din Focșani, ENET, încă își mai plătește proprii angajați cu 75% din salariu. Oamenii au intrat în șomaj tehnic după ce au rămas fără obiectul muncii: ENET nu furnizează apă caldă deoarece nu are cu ce o produce. Din totalul de aproape 400 de angajați, doar 10 au fost solicitați să se prezinte zilnic la serviciu. Aceștia fac încasări pe teren sau la sediul societății și, potrivit purtătorului de cuvânt al ENET, Cristina Gavrilă, sunt singurii care încasează salariul întreg. „Pe graficul so-cietății figurează aproximativ 10 persoane care vin la lucru zi de zi. Sunt persoane care fac încasări pe teren și perso-nalul de la ghișee”, ne-a declarat Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al ENET.
În același timp, aceasta precizează că sunt persoane care vin la serviciu deși sunt în șomaj tehnic, urmând ca zilele lucrate să fie recuperate până la finele anului. „Avem persoane care trebuie să asigure permanența la locul de muncă. De exem-plu, juristul a fost chemat din șomaj tehnic, salariul fiind tot de 75%, urmând ca acesta să recupereze zilele lucrate”,          ne-a precizat Cristina Gavrilă. Conducerea ENET-ului a fost nevoită să-și trimită angajații în șomaj tehnic din cauza dato-riilor foarte mari acumulate la furnizorii de combustibil, gaz și păcură. Pentru că nu are cu ce încălzi apa, ENET a rămas fără obiectul muncii, așa că angajații au fost trimiși în șomaj tehnic.
Furnizarea apei calde a fost sistată pe 10 iulie, iar cea mai probabilă dată la care va curge apa caldă din nou la robinete pare să fie 12 septembrie, zi în care elevii încep noul an școlar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?