Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Biblioteca se mută în aer liber


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” din Focșani se mută cu cărțile în aer liber, pentru ca toți pasionații de lectură să aibă posibilitatea să lectureze titlurile preferate, într-un ambient plăcut. Potrivit reprezentanților acestei instituții, în perioada 29 august  – 02 septembrie, între orele 16.00 – 19.00, se va deschide a VI-a ediție a proiectului de succes „Biblioteca de Vacanță”.

„Biblioteca de Vacanță” în aer liber își propune să rea-ducă în atenția focșănenilor cartea și lectura, bazându-se pe diversitatea tematică a titlurilor ce vor fi expuse și care sunt pentru toate categoriile de vârstă, de la preșcolari, elevi și studenți, până la adulți și vârstnici. Acest program se înscrie în manifestările de tradiție ale Bibliotecii Județene, având rolul de a promova și stimula lectura în familie, de a promova colecțiile bibliotecii și de a atrage spre lectură un număr cât mai mare de cititori. Anul acesta, „Biblioteca de Vacanță” își propune să fie o ediție itinerantă și să îi întâmpine pe focșăneni cu cărți în cât mai multe locații, astfel încât numărul potențialilor cititori să fie cât mai mare.
Programul debutează luni, în zona Parcului „Schuman”, cu începere de la orele 16.00. Cărțile pot fi citite până la orele 19.00. Același program rămâne și pentru celelalte zile, doar locația fiind schimbată. Astfel, marți Biblioteca își mută cărțile în zona Pieței Gării, miercuri bibliotecarii putând fi găsiți în zona Pieței Teatrului. Programul de lectură în aer liber continuă și joi, locația aleasă fiind locul de joacă din zona Stadionului Sud. Åži în final, programul se va încheia vineri, 2 septembrie, tot în Parcul Schuman. „Ajunsă la a VI-a ediție, «Biblioteca de Vacanță» este o veritabilă sărbătoare a lecturii în aer liber ce își așteaptă și anul acesta cititorii interesați de cunoaștere. Aceștia vor putea descoperi mai multe informații despre serviciile și colecțiile deținute, biblioteca realizând în acest fel și un sondaj al gusturilor de lectură ce va fi folosit în politica sa de achiziții”, a declarat Cristina Olaru, reprezentant relații publice al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” din Focșani.
Așadar, toți cei interesați de oferta bibliotecarilor sunt așteptați începând de luni, 29 august, în locațiile mai sus amintite. La „Biblioteca de Vacanță”, comunitatea focșăneană va beneficia de aceleași servicii ca și la sediile bibliotecii, mai exact se vor putea înscrie, vor putea împrumuta cărți, vor putea restitui cărți împrumutate și vor putea consulta titlurile preferate, având totodată posibilitatea să rezerve cartea preferată. De asemenea, bibliotecarii au pregătit și premii surpriză tuturor participanților, care se vor înscrie pentru prima dată la bibliotecă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?