Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Focşănenii de la case îşi vor selecta deşeurile


CUP Salubritate vrea ca focșănenii care locuiesc la case să își selecteze gunoiul. În următoarele două săptămâni vor fi distribuite pungi personalizate în care focșănenii să își pună hârtie, sticla, metalul, plasticul utilizate. Prin această măsură se dorește reducerea cantității de deșeuri depozitate și ulterior transportate la Haret. Consecința directă va fi reducerea prețului practicat de companie pentru gunoi. „Pregătim pungi personalizate și le vom da gratuit către proprietarii caselor. În următoarea perioadă le vom putea oferi posibilitate să își selecteze deșeurile reciclabile de la case ca să le putem prelua astfel încât să nu mai fie volumul pe care îl ducem acum la Haret”, a afirmat directorul CUP Salubritate, Viorel Profiroiu. Acesta a explicat că și ta-rifele actuale puteau fi mai mari dacă nu era realizată stația de sortare a gunoiului de la Golești. „Dacă nu am fi făcut efortul de a construi stația de sortare prin eforturi și idei proprii, s-ar fi aplicat legea pentru că nu s-ar fi redus cantitatea de gunoi colectat și depozitat cu 15% și prețul ar fi fost mai mare”, a explicat directorul CUP Salubritate.
Doar în primul semestru din acest an, focșănenii au produs 54 mii metri cubi deșeuri municipale amestecate, adică 85% din volmul autorizat.
De asemenea, au mai fost colectate 114 tone de plastic, 99 tone de hârtie și carton, 11.000 kilogram de metal și 10 mii kilograme deșeuri electrice și electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?