Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Curs despre adulter pentru psihologi, asistenți sociali și medici


    Psihologii, asistenții sociali și medicii care doresc se pot înscrie la workshop-ul de Formare Profesională Continuă „Adulterul – Vindecarea și reconectarea partenerilor după o relație extraconjugală”, organizat în data de 9 iunie, la București, de Societatea de Psihoterapie Experiențială Română – Institutul SPER.
Workshop-ul își propune să ofere participanților un mod de intervenție psihoterapeutică pentru a ghida cuplurile într-un proces de vindecare și reconectare după o relație extraconjugală. Workshop-ul va avea un caracter interactiv prin utilizarea de exerciții, jocuri de rol, studii de caz și material video.
Tematica abordată este: Cauze ale infidelității. De la dragostea romantică la iubirea asumată/ responsabilă. Rolul atașamentului și al emoțiilor asociate în relațiile de iubire ale adultului. Pattern-uri de baza în infidelitate. Pattern-urile transgeneraționale de infidelitate. Rănile din copilărie și impactul lor asupra relației de cuplu; Impactul psihologic al adulterului: răspunsul partenerului înșelat și răspunsul partenerului implicat în relația extraconjugală; Puncte de blocaj în terapia cuplurilor în care a existat un adulter. Intervenții terapeutice;
Reconectarea partenerilor după relația extraconjugală și reconstruirea încrederii între ei; Eliberarea partenerilor din capcana rolurilor „victimă” și „persecutor”, asumarea de către fiecare partener a părții lui de responsabilitate pentru situația prezentă și repoziționarea lor în moduri care construiesc încrederea; Construirea unei noi viziuni a relației bazată pe „noi”; Abordarea experiențial simbolică prin utilizarea ritualurilor terapeutice.
„Workshop-ul se adresează psihologilor, medicilor psihiatri și de familie, asistenților sociali, cursanților în formare în psihoterapie. Conform CPR se acordă credite doar psihologilor cu atestat de liberă practică. Pot participa la workshop și studenți sau alți specialiști, însă fără a primi credite. Durata cursului va fi de 10 ore formare profesională continuă, și se va desfășura între orele 9.00-19.00. Se vor acorda 10 credite din partea Colegiului Psihologilor din România. Taxa este de 250 lei. Pentru achitarea taxei de participare vă rugăm trimiteți un mail la adresa de mail sperpsi@gmail.com cu următoarele date: Nume prenume/ Date firmă, CNP/CUI, Adresa, Nr de telefon. Veți primi pe mail toate detaliile necesare efectuării plății. Rezervarea locurilor se face după ce primim confirmarea de plată. Pentru detalii și informații suplimentare: Corina Acriș, e-mail: corinaacris@yahoo.com”, se arată în comunicatul dat publicității.
Formator la acest workshop va fi lector asociat dr. Corina Acriș, psihoterapeut formator și supervizor PEU, psihoterapeut formator și supervizor terapie de familie, lect. univ. dr. asociat Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, competențe în psihologie clinică, consiliere și psihoterapie copil, cuplu, familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?