Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

A început modernizarea boxelor de carne din Piaţa Moldovei


Boxele de carne din Piața Moldovei vor fi dotate cu aparate frigorifice nou-nouțe în cadrul unui program de modernizare demarat în acest an. Primele patru aparate din cele 15 achiziționate în această perioadă au fost deja montate la boxele din piață. Fănică Popa, directorul Adminstrației Piețelor Focșani, spune că procedura a fost transparentă, achiziția fiind realizată prin Sistemul electronic de achiziții publice. Câștigătorul licitației în valoare de aproximativ 100 mii lei a fost o firmă din Galați. Următoarea etapă a programului de îmbunătățire a condițiilor din Piață este montarea de geamuri termopan la boxe. „Vrem să facem îmbunătățiri la boxele de carne. Vom schimba geamuri, se va monta tâmplărie termopan”, a explicat directorul Fănică Popa. În planurile administrației pentru Piața Moldovei se mai află și amenajarea unor spații speciale cu instalații de frig, vestiare, filtru pentru cei care vând carne. Astfel, se vor asigura cele mai bune condiții comercianților, iar cumpărătorii vor avea siguranța că alimentele sunt păstrate în cele mai bune condiții.
Lucrări de modernizare vor fi realizate și în Piața Obor. Aici vor fi montate pavele și vor fi amenajate căile de acces. „Pavelele care au fost scoase din alte zone ale orașului ne-au fost date de către Primăria Focșani și vor fi montate la Obor. Urmează să modernizăm și intrarea în Piață astfel încât atât cumpărătorii cât și vânzătorii să aibă cele mai bune condiții”, a declarat directorul Fănică Popa.
Finanțarea pentru lucrările de modernizare este asigurată din fonduri proprii. Conform directorului Pieței, în ciuda recesiunii economice, au crescut încasările din taxe, comparativ cu anii trecuți. „Au crescut încasările chiar dacă gradul de ocupare nu este foarte mare. Totuși, suntem o piață mai bine organizată și mai curată față de cele din județele limitrofe și avem foarte mulți vânzători. Nu sunt ocupate în special locurile din interiorul Pieței deoarece vânzătorii preferă să stea în exterior, acolo unde este vad comercial mai bun”, a precizat directorul Administrației Piețelor Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?