Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Bătrână omorâtă cu şapte lovituri de cuţit


O bătrânică din Trestieni, comuna Tâmboiești, a fost găsită moartă în locuință. Femeia, trecută de 80 de ani, a fost omorâtă cu sânge rece de un bărbat din localitate, care i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit. Cadavrul femeii a fost descoperit sâmbătă, de fiica unor persoane care se îngrijeau de ea, fiul adoptiv al bătrânei fiind stabilit la Hunedoara. La scurtă vreme de la sesizare, anchetatorii l-au identificat și pe princIpalul suspect. Polițiștii și procurorii spun că principalul suspect este un localnic, mai tânăr cu 40 de ani decât victima sa. Bărbatul a fost reținut, iar în cursul zilei de ieri a fost adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru a fi audiat.

O bătrână de 81 de ani, din Tâmboiești, a murit după ce un bărbat din comună i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit, respectiv șapte. Crima a fost comisă în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar femeia a fost găsită fără suflare sâmbătă după-amiază, atunci când fata unor persoane care se îngrijeau de ea a mers să-i ducă de mâncare. Când a văzut-o pe femeie, fata, care are numai 17 ani, a fugit cât a putut de repede să-și anunțe părinții. Aceștia erau plecați la o înmormântare, iar până au ajuns acasă s-a făcut seară.
Oamenii au crezut că bătrâna a murit de moarte naturală și se pregăteau să-i facă toate cele necesare pentru înmormântare. În momentul în care au dezbrăcat-o pe femeie pentru a o spăla, au observat înțepăturile de cuțit, împrăștiate pe aproape tot corpul. Atunci și-au dat seama că femeia a fost omorâtă și au anunțat poliția.
Anchetatorii au izolat zona și au început cercetările abia ieri dimineață, deoarece în locuința Leonorei Calinciuc nu există curent electric și nu au vrut să distrugă probele.

Omorâtă cu șapte lovituri de cuțit

În urma cercetărilor, s-a stabilit că principalul suspect este Aurel Buită, din aceeași comună. Vineri, bărbatul a băut toată ziua rachiu. Aburit fiind, în noaptea de vineri spre sămbătă a intrat peste femeie.
Când anchetatorii au ajuns la concluzia că el este făptașul și au ajuns la el acasă, acesta i-a întrebat „Așa dimineață ați venit? A murit?”, fără să ma-nifeste vreo remușcare. Aurel Buită a povestit că a spart un geam, a deschis zăvorul de la ușă și s-a așezat în pat lângă bătrână. Au avut niște discuții în contradictoriu, el s-a enervat și a luat cuțitul, cu care a căsăpit-o. Surse din rândul anchetatorilor spun că una dintre lovituri i-a perforat femeii un plămân, o alta i-a rupt osul de la mână, iar o altă lovitură de cuțit a fost descoperită în zona genitală. De aceea se ia în calcul și varianta conform căreia, Aurel ar fi vrut să o violeze. De altfel, suspectul a mai fost condamnat anterior pentru viol și tentativă de omor.
Victima locuia într-o zonă izolată a satului, așa că chiar dacă ar fi avut puterea să țipe, nu ar fi auzit-o nimeni. Localnicii le-au spus anchetatorilor că înainte de oribila crimă, bărbatul a fost văzut dând târcoale casei bătrânei.

Propunere de arestare preventivă

Bărbatul și-a recunoscut fapta, dar nu recunoaște și motivul. Acesta spune că bătrâna ar fi vrut să-i lase casa și de aici s-au luat la ceartă. Cuțitul cu care a înjunghiat-o pe femeie nu a fost găsit deocamdată. Acesta le-a spus  anchetatorilor că l-a aruncat într-o vie. Principalul suspect urmează să fie dus la instanță cu propunere de arestare preventivă. „Fapta a fost comisă în noaptea de 12 spre 13 august, într-o localitate din comuna Tâmboiești. Principalul suspect a fost reținut, iar în cursul zilei de mâine (astăzi – n.r.) urmează să fie dus la instanță cu propunere de arestare preventivă”, a precizat procurorul Nicolae Pârcălăbescu.
Primarul comunei Tâmboiești nu vede cu ochi buni desființarea posturilor de poliție. Daniela Mihalcea  ne-a precizat că a tras mai multe semnale de alarmă în acest sens. „Rata infracțio-nalității a crescut în toată țara și, din păcate, se întâmplă astfel de nenorociri ca cea de acum. Desființarea posturilor de poliție nu este deloc o măsură bună și am tras semnale de alarmă de foarte multe ori”, ne-a spus primarul Daniela Mihalcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?