Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Au început lucrările la reţeaua de apă şi canalizare


Ieri, la Mîndrești, au fost inaugurate lucrările de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Focșani-lotul 1. Lucrările au o valoare totală de 14 milioane lei, vor fi executate de Hidroconstrucția SA București, iar termenul de execuție este de 18 luni.

Lucrările demarate, ieri, în cartierul Mîndrești, constau în reabilitarea a patru kilometri de rețea de alimentare cu apă, extinderea rețelei de alimentare cu apă cu 5,9 kilometri și extinderea sistemului de canalizare cu 8,9 kilometri. De asemenea, va fi reabilitată conducta de evacuare a apelor uzate pe o lungime de 13,9 kilometri. Valoarea lucrărilor din lotul 1 este de 13,9 milioane lei și vor fi executate în 18 luni, până în ianuarie 2013.Este al doilea șantier deschis în Focșani pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare din municipiu, după ce săptămâna trecută au început lucrările la loturile 2 și 3.
Panglica inaugurală a fost tăiată de viceprimarul municipiului Focșani, Bogdan Matișan, care a transmis mesajul președintelui administrației județene, Marian Oprișan. „Å¢in să mulțumesc personal și din partea locuitorilor cartierului Mândrești domnului președinte Marian Oprișan care ne-a sprijinit nemijlocit pentru realizarea acestui proiect. Practic, peste 18 luni, locuitorii acestei comunități vor avea apă și canalizare la standarde europene. Vă urez spor la treabă și sper să ne întâlnim peste 18 luni să vedem cum curge apa în cartierul Mândrești”, a afirmat viceprimarul Bogdan Matișan.
Directorul CUP Focșani, Gheorghe Vasilescu, a precizat că, de ieri, au început efectiv lucrările de modernizare a rețelelor de apă și canalizare. „E o lucrare importantă care înseamnă circa 10 kilometri de rețea de apă, 8,2 kilometri rețea de canalizare, stație de pompare, o lucrare de aproape 14 milioane de lei. Termenul de execuție este de 18 luni”, a afirmat directorul CUP, Gheorghe Vasilescu. În acest lot sunt prinse cartierele Mîndrești și Laminorul care nu au avut niciodată alimentare cu apă și nici canalizare. Apele reziduale vor fi pompate prin intermediul unei stații de pompare către stația de epurare a municipiului Focșani.

În Golești se construiește pentru prima dată canalizare

Astăzi vor fi inaugurate lucrările la rețeaua de apă și canalizare din Golești. Evenimentul va avea loc la intersecția străzii Gîrlei cu DN 2. Lucrările constau în construirea unei rețele de canalizare cu o lungime de aproximativ 20 de kilometri, extinderea rețelei de alimentare cu apă cu 3,9 kilometri și racordarea sistemului de canalizare la stația de epurare din Focșani.
Lucrările vor fi executate de Asocierea SC Hidroconstrucția SA și SC Probit SRL, și au o valoare de aproximativ 11.5 milioane lei. „Trebuie știut că această localitate nu a avut niciodată sistem de canalizare, aceasta fiind prima lucrare de acest gen ce se execută în Golești”, a spus Gheorghe Vasilescu.

Vranceaqua, cel mai mare proiect din România

Proiectul Vranceaqua a fost inițiat de președintele Consiliului Județean,   Marian Oprișan. Este cel mai mare proiect de acest gen din România, cu o va-loare totală de 107 milioane euro fără TVA, din care 82,8 milioane euro repre-zintă contribuția Uniunii Europene. Beneficiari ai proiectului Vranceaqua sunt aproximativ 160 de mii de vrânceni. Lucrările trebuie executate până în 2013. Proiectul este destinat orașelor Focșani, Adjud, Panciu, Mărășești, Odobești, dar și comunelor Golești, Cîmpineanca și Homocea și prevede reabi-litarea puțurilor de apă, a stațiilor de tratare a apei potabile, a conductelor de aducțiune, extinderea sistemului de distribuție a apei, extinderea și reabi-litarea rețelelor de canalizare din aceste loca-lități, dar și realizarea a cinci noi stații de epurare.
Județul Vrancea este singurul din România care a reușit să obțină finanțări europene atât pe componenta de management integrat al deșeurilor, cât și pe cea de apă/apă uzată, în valoare totală de 6.109 mi-liarde lei vechi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?