Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Disponibilizaţi, iar apoi… avansaţi


Ca la noi la nimeni! Conducerea Ministerului Administrației și Internelor (MAI) își bate joc de subordonați. Conducerea MAI a avut grijă să facă avansări în grad deși, în prealabil, unora dintre angajați le-a luat pâinea de la gura copiilor.
Astfel, o parte dintre pompierii și jandarmii vrânceni au fost testați, iar unii dintre ei urmează să rămână șomeri de la jumătatea lunii septembrie. Câțiva dintre cei care rămân fără locuri de muncă au fost… avansați în grad. Pentru cei care vor avea norocul să-și găsească de muncă în același domeniu, un grad în plus contează, pentru restul… nu mai are absolut nicio valoare.
Pe data de 1 august, 161 de subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea au fost avansați în grad la îndeplinirea stagiului minim. Pentru 151 dintre ei, gradul probabil contează, pentru ceilalți 10 nu are nicio semnificație. Aceștia sunt puși la dispoziția unității, iar de la jumătatea lunii următoare vor fi liberi de contract.
Același lucru s-a întâmplat și la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea. Tot 10 oameni au fost avansați în grad, dar după ce au fost disponibilizați.
Reamintim că, în cursul lunii iunie, în MAI s-a făcut „curățenie”, cel puțin așa crede mi-nistrul Igaș. Astfel, o parte dintre pompierii și jandarmii vrânceni au fost puși la dispo-ziția unității și au susținut testări, iar cei care au primit cele mai mici calificative trebuie să plece. Ei mai rămân în sistem până pe data de 15 septembrie, după care trebuie să renunțe la hainele militare și să le îmbrace pe cele civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?