Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Locuinţe ANL pentru zeci de tineri


36 de familii de tineri au intrat în posesia cheilor de la tot atâtea apartamente ANL, ieri. Locuințele, situate în blocuri pe strada Democrației, din Cartierul Brăilei, au fost inaugurate ieri. Cei care au primit repartiție la ultima ședință a Consiliului Local, au fost prezenți în fața blocurilor, ieri, la ora 10.00, pentru a primi cheile apartamentelor. În zilele care urmează, ei trebuie să treacă pe la Primăria Focșani pentru a semna contractele de închiriere, în vederea racordării la utilități.

Primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi, i-a feli-citat pe noii chiriași și le-a cerut să aibă grijă de locuințe, iar viceprimarul Bogdan Matișan le-a înmânat cheile. „Ne bucurăm că am reușit să terminăm aceste 36 de apartamente. Totuși, este o casă și vă rog să aveți grijă de ea. Vă spun acest lucru, pentru că foarte mulți dintre cei care s-au mutat în aceste apartamente, pe care noi le-am predat până acum, nu prea au grijă de ele și este păcat. Să le stăpâniți sănătoși!”, le-a spus edilul celor aproape 30 de familii prezente. Chiar dacă unii au lipsit, din diferite motive, aceștia vor primi cheile noilor lor case în zilele care urmează, dacă merg la sediul administrație publice locale. Totodată, primarul le-a promis chiriașilor că va asfalta și calea de acces, care în prezent este din pietriș. „Vom face aici și intrarea așa cum trebuie, ca să se poată face accesul și din strada Brăilei și din Democrației”, a promis Bacinschi.
Unii dintre chiriași au ridicat problema utilităților, însă aceștia trebuie să știe că și conectarea la furnizorii de electricitate și gaz ține tot de Primăria Focșani. „Am înțeles că acum ne trebuie proiect pentru conectarea la gaz și la Electrica. Asta este investiția nostră”, a spus un chiriaș, ieri, când primarul i-a vizitat noua locuință. „Nu, o să mergeți și la Electrica și la gaz cu contractul și o să vă facă racordul. Nu trebuie dumneavoastră să plătiți nimic”, a fost răspunsul viceprimarul Bogdan Matișan.
O altă problemă a tinerilor, care locuiesc la parterul blocului a fost legată de posibilitatea escaladării balconului, oamenii putând deveni victimele hoților.

Contracte noi pentru vechii chiriași

În paralel, chiriașii celorlalte 683 locuințe ANL din Focșani trebuie să treacă pe la Primărie pentru reînnoirea contractelor de închirere, dat fiind că multe dintre acestea urmează a expira. Dacă nu vor reînoi contractele, ei riscă să rămână fără utilități. „Dacă nu vin să reînnoiască contractele la data expirării acestora, ar putea fi eva-cuați. Ei vor veni sigur atunci când Electrica și Distrigaz le va tăia lumina sau gazul, pentru că a expirat contractul”, ne-a spus Matișan. În preznt, în Focșani sunt 719 locuințe ANL, iar pe viitor   s-ar putea construi alte 104, tot în Cartierul Brăilei, însă acest lucru depinde numai de Ministerul Dezvoltării. Cu toate că în prezent există posibilitatea achiziționării locuințelor, prețul prea mare, unitar la nivel național, nu le permite tinerilor să devină proprietari. Ministerul Dezvoltării a stabilit, pentru acest an, prețul pe metru pătrat la 448 de euro, inclusiv pentru boxe, care sunt obligatoriu de cumpărat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?