Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Potpourri şi a şasea săptămână în Sicilia


   Anamaria Cătănoiu, președinta Asociației „Potpourri” Focșani, a petrecut cea de-a șasea săptămână ca asistent Grundwig în Messina, Sicilia, săptămână în care a avut întâlniri cu organizații de voluntariat și cu profesorii din licee, cărora le-a vorbit despre posibilitățile europene de finanțare, despre voluntariat și proiecte comune.  
   Prima dintre întâlnirile pe care Anamaria le-a avut săptămâna trecută a fost la Milazzo, un orășel aproape de Messina unde echipa din care face parte s-a reunit la sediul Asociației Alzheimer, al cărei preșe-dinte este Paola Cavallaro, cu 10 reprezentanți ai organizațiilor voluntare membre CESV (Associazione di Volontariato ECCOCI, Spadafora, Messina – Barbara Rizzo și Concetta Ialacoua; Associazione ANTARES Onlus, Roccavaldina – Rizzo Santo; AVLUSS Milazzo Onlus – Chiara Maria Cristina Mignano; Ass. LUTE Milazzo – Claudio Graziano; Associazione Alzheimer Milazzo – Valentina Russo și Tina Guerriera; Ass. I Cavalieri di Luce și Ass R.A.U. – Marilena Zanella) și au fost discutate oportunitățile europene de finanțare și de mobilitate. „A fost o întâlnire de contact, organizată de colega mea de la CESV care se ocupă de organizațiile din teritoriu, Antonia, pentru a vedea câte informații dețin despre acest domeniu, de a le cunoaște ideile de proiecte sau intențiile care le au în această direcție, de a le oferi informații despre posibilitățile de finanțare și resursele care le au la îndemână. Mari Angela le-a vorbit despre CESV și serviciile gratuite de consultanță și sprijin în inițiativele lor pentru proiecte europene pe care le oferă și le-a reamintit faptul că programele europene se concentreză până în 2020 pe creșterea mobilității europene. Eu am vorbit despre experiența mea de asistent, despre toate procedurile, cum am aplicat, cum se procedează cu banii de bursă, care sunt avantajele și beneficiile, ceea ce le-a stârnit interesul și m-au invitat să le cunosc asociațiile care sunt în afara Messinei. Celălalt exemplu l-a dat Claudio Graziano, președintele Asociației LUTE din Milazzo, care desfășoară un proiect Grundtvig de Voluntari Seniori cu Polonia și este un model de așa se poate la orice vârstă, deoarece sunt asociație de seniori”, a povestit Anamaria Cătănoiu.
 Cea de-a doua întâlnire din săptămâna trecută a fost în Messina, la Liceul Nautic, unde au fost purtate discuții cu profesorii coordonatori despre un proiect viitor centrat pe tema participării și cetățeniei active, la care vor participa împreună și care va avea loc la Palermo, în perioada 10-11 mai. „Cât despre partea culturală, sâmbătă seara am luat parte la cel de-al doilea concert susținut de orchestra ERSU din Messina în Basilica St. Antonio, un concert pentru pian și instrumente de suflat, din opera lui Mozart de această dată. La fel, fără cuvinte să vă descriu atmosfera, interpretarea, acustica… Aștept cu nerăbdare următoarele trei care vor avea loc, unul în mai – corul, percuția și chitară spaniolă ERSU, și două în iunie – Recviem de Mozart și Verdi”, a transmis Anamaria Cătănoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?