Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Produse naturale de înfrumuseţare preparate în casă


Produsele de înfrumusețare preparate chiar de noi au la bază materia prima naturală, iar cremele, șampoanele, săpunurile sau soluțiile pentru peeling nu necesită efort sau mult timp, ci bunăvoință și puțin din acel „know – how”. În plus îi facem și mediului înconjurător un mare bine.

Istoria produselor cosmetice realizate în casă
Săpunurile sunt produse din cele mai străvechi timpuri. În secolul 16 -lea erau folosite grăsimile animale, lutul, cenușă și diferitele ierburi. Astăzi această metodă, însă și materia prima este mai rafinată. Prin adaosul uleiurilor eterice, săpunurile primesc o mireasmă îmbietoare. Acestea nu au doar rolul de a curată, ci și de a destinde, de a relaxa. Diversele creme, măștile pentru îngrijirea feței și soluțiile pentru peeling, produsele pentru îngrijirea părului, laptele demachiant, apa de față și suplimentele folosite în apa de baie repre-zintă produsele cele mai căutate și cele mai îndrăgite.
 
Avantajele cosmeticelor naturale produse în casă
Conținutul materiei prime cu ajutorul căreia vom constitui cosmeticele face parte din alegerea noastră. Astfel putem decide singuri ce substanțe sunt ideale pentru pielea noastră, ce miresme preferăm, ce consistența să dețină produsul, etc. principiul de bază poate varia în funcție de tipul de piele și de vârstă și poate fi completat în timp și cu alte substanțe natu-riste. Cosmeticele „de casă” sunt mult mai ieftine față de cele pe care le cumpărăm direct din magazin. După ce ne hotărâm asupra caracteristicilor de bază ale viitoarelor produse cosmetice  este foarte ușor.
Tot ce mai avem nevoie sunt „ingrediente” care se regăsesc în frigiderul sau cămara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?